2016-12-30
Styrelsen önskar alla medlemmar ett gott nytt år!

Hej medlem, och tack för att vi alla tillsammans gjorde 2016 till ett bra år för Karlslunds IF. Nu blickar vi fram mot ett minst lika bra 2017 som vi tror har spännande aktiviteter att bjuda på såsom vårt DM-arrangemang i januari, Wadköpingsloppet som vi anordnar i februari och Vasaloppsresorna i mars. Dessutom fortsätter vi såklart med regelbundna tjejträningar, skidskolan för ungdomar, barnaktiviteter för våra minsta, och träningscupen ”Tour de KIF” som är öppen för alla, även utsocknes medlemmar i andra föreningar. Som sagt, en hel del kul väntar vintern 2017!

Sen hoppas vi självklart att det är många medlemmar som vill tävla flitigt både lokalt och nationellt i vår snygga klubbdräkt. Då blir inte minst våra viktiga sponsorer glada som får synas. När ämnet tävling och sponsring berörs kan det vara på sin plats att påminna om att läsa föreningens interna policy- och regeldokument om du inte redan vet vad som gäller. Dokumenten är tillgängliga för alla medlemmar i inloggat läge. Styrelsen vill passa på att påminna om att vi gärna betalar många startavgifter i vinter, och att det finns ingen begränsning på hur duktig du ska vara: Utan det som krävs är att alla motprestationerna (punkt 1-12 i regeldokumentet) måste uppfyllas för att du ska få kostnadstäckning. Det handlar i korthet om att vara en bidragande och ”aktiv” del i det vardagliga klubbarbetet (som funktionär, ledare, ungdomstränare, eller motsvarande, och gärna träningsflitig på gemensamma pass) och om att representera klubben på att hedervärt sätt (följa tävlingsregler, åka schysst, och ha rätt dräkt och rätt mössa så att våra sponsorer syns, mm).

Som svar på en direkt fråga i veckan om bilersättning är föreningens grundregel att inte betala det för vuxna medlemmars tävlande, men vi gör ibland undantag för särskilda satsningar på gemensamma klubbresor som då kan vara subventionerade helt eller delvis. Men även på de resorna gäller att startavgiften måste förtjänas genom att bidra till klubbarbetet och vår träningsgemenskap.

Inom kort kommer det komma ut uppmaningar om att börja skriva upp er som funktionärer till DM respektive Wadköpingsloppet. Särskilt på det senare krävs det varje år en rejäl insats för att vi ska få till det riktigt bra och ge våra gästen en positiv upplevelse. I år hoppas styrelsen att vi lätt ska fylla alla funktionärsroller genom självrekrytering så att personalansvarig inte ens ska behöva lyfta luren. Det ska vi väl klara om alla hjälps åt? Du och alla andra medlemmar behövs i stor eller liten roll före, under, eller efter loppet. Om alla gör något behöver ingen göra mycket.

Vi önskar eder alla ett riktigt gott nytt skidår! Rock on!

StyrelsenSkrivet av: Johan Kask


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.
[Tillbaka]