2005-01-20
Snöinformation Wadköpingsloppet

Meddelande till intresserade av Wadköpingsloppet:

Wadköpingsloppet, tredje loppet i Madshus cup i vinter, är planerat till 30 januari och Kilsbergen. I dagsläget är det ca 100 deltagare anmälda, vilket är ungefär lika med fjolårets siffror som då slutade på över 600 deltagare. Jättekul!

När det gäller snön så är det tyvärr så att det idag endast finns 2 km skidspår i Kilsbergen, men tack vare att bergen ligger betydligt högre (ca 200 m ö h) än den omkringliggande Närkeslätten så är det fortfarande tjäle i marken. Spåransvariga räknar med att det behövs 15-25 cm snö för att rädda tävlingen på hemmaplan. Kallare väder och snöfall från torsdag är på ingång.

Reservort är Grängesberg med deras högt belägna skidstuga Grotfallet och den där intill liggande golfbanan. Det alternativ som presenteras där är varvbana om minst 10 km/varv. Reservbanan behöver med sitt korta gräs mycket lite nederbörd för att snabbt komma i ordning för lopp.

Besked om loppet meddelas senast 24 januari.

I händelse av flyttat lopp meddelas det de anmälda, på denna webbplats och på cupens webbplats samt på telefon 019-27 88 21.

Frågor: Madshus cup-ansvarig Johan Ericsson, 0709-92 74 41 eller skidor@karlslundsif.orgSkrivet av: Johan Kask


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.
[Tillbaka]