2016-09-30
Välkomna Maria, Kalle och Olivia!

I vinter kommer vårt elitgäng bestå av tre nya åkare. Det handlar om Maria Gräfnings, Kalle Gräfnings och Olivia Hansson. Varmt välkomna alla tre!

Här kommer en kort introduktion av de nya åkarna:

Maria Gräfnings har i flera år stått på gränsen till A-landslaget. Maria världscupdebuterade redan 2006, och har efter det gjort 28 starter i Världscupen inklusive minitouren i Finland 2012, för-OS 2013 och Tour de Ski 2014-2015. Bästa placering är 18 från Rybinsk 2015. På SM har Maria stafettbrons och som bäst två individuella sjätteplaceringar, varav den senaste kom på SM i Ånnaboda 2015. Maria har även hunnit med att studera tre år på college vilket resulterade i guld på Collegemästerskapen både 2011 och 2012, dessutom ett guld och två silver på amerikanska mästerskapen. Hennes finaste långloppsmeriter är 7:e plats i König Ludwig Lauf, och 8:e plats i Vasaloppet. I vinter satsar Maria i första hand mot att kvala in och prestera bra på den traditionella världscupen.

Storbror Kalle Gräfnings är också en välkänd skidprofil som ni som följde Team Skistart ifjol känner igen. Han har i över tio säsonger tillhört Svealandseliten med många vinster och pallplatser i regionala seedningsgrundande långlopp, och därtill poängplaceringar i "långloppsvärldscupen", Ski Classics: 2016 som bäst 22:a (Jizerska), 30:e (Kaiser Maximilian) och 39:a (Marcialonga). I Vasaloppet har Kalle som bäst kommit 11:a (2010). På SM har Kalle tre topp-10 i bagaget. Kommande vinter är Vasaloppet det stora målet. Efter två raka missade Vasalopp har han i år siktet på en ny framskjuten placering. Förhoppningsvis hänger klubbrekordet (29:e plats) för Karlslunds IF löst!

Olivia Hansson är ju känd för er alla som deltar i klubbträningarna eftersom Olivia varit en av de flitigaste deltagarna där. Som ni kanske vet har hon fram till nu representerat Garphyttans IF, men väljer nu som senior klubbyte för att satsa ännu hårdare mot långlopp. Ifjol blev det ett par besök på prispallen i den svenska långloppscupen där bl.a. Wadköpingsloppet ingår, och internationell debut med mersmak på Marcialonga. Olivias bästa placering i Vasaloppet är 14 (2015). I vinter vill Olivia ta ytterligare steg uppåt och etablera sig i långloppseliten.

Kalle och Olivia kommer till Karlslundsloppet imorgon, och Kalle håller i klubbens teknikpass på rullskidor imorgon eftermiddag (samling Coop Ladugårdsängen 15:30) -- Det får ni inte missa!Skrivet av: Johan Kask


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Skrivet av: Bill Engman Inlagt: 2016-09-30 kl 21:28
Grymt!!
Jäklar va roligt!! Välkomna!!! :))
[Tillbaka]


Maria befinner sig i Toblach just nu på läger med militärlandslaget.


Kalle


Olivia. Fotograf: Erik Wickström