2014-01-12
Kurser i längdskidteknik Fullbokade!

UPPDATERING 2014-01-14

På grund av snöbristen och att konstsnöspåret ej hinner bli klart till planerad kursstart måste vi tyvärr skjuta ännu en vecka på första tillfället för kurs A och även skjuta på starten för kurs B.

Nya datum blir således:

Kurs A: 21 jan, 4 feb och 11 feb.
Kurs B: 6 feb, 13 feb och 20 feb.

Se gärna tidigare information nedan.UPPDATERING 2014-01-01

Hej!

Det milda vädret föranleder oss tyvärr att titta på reservdatum för skidkurserna. Vi försöker hålla kvar vid samma veckodag, och vi avser att försöka hinna med alla tillfällen före Vasaloppet. Så då blir det följande reservdatum:

# A-kursen (tisdagar) har reservdatum: 4, 11 och 18 feb.
# B-kursen (torsdagar) har reservdatum: 20 feb.

OBS! Vi kommer vid behov flytta fram ett tillfälle i taget. Så om det inte går att köra 7/1 lägger vi in 4/2 istället, osv.

Tills vidare gäller alltså de tidigare planerade datumen. Slutligt besked om ev. framflyttade lektioner kommuniceras senast två dygn innan respektive tillfälle. Beskeden lämnas via e-post (den ni angav i anmälan), på www.karlslundsif.org (i den här nyheten om kursen) och på Facebooksidan:
https://www.facebook.com/events/362461853884363/


Nu hoppas vi på tillräcklig kyla så att konstsnöspåret kan öppna. Det finns redan en del snö producerad så förhoppningsvis behövs det inte så många kallare dagar för att spåret ska kunna öppna.

Gott nytt år!
Hälsar instruktörerna
Karlslunds IF bjuder i samarbete med Team Sysarb in till vinterns kurser i längdskidteknik.

Vinterns omgång blir fjärde året i följd! Under de tidigare åren har vi totalt utbildat drygt 250 deltagare, allt från nybörjare till elitmotionärer, och flera återvändare. De senaste två åren har platserna blivit fullbokade väldigt snabbt, så nu vi vill ge en ny kull av skidsugna åkare chansen.

För vem?
Kurserna vänder sig till alla som vill få en bättre, stabilare och effektivare skidteknik. Du använder ditt eget material. Vid materialkvällen får du tips och råd om materialval och grunderna i vallning. Kurserna är även för dig som tidigare åkt mycket skidor men som vill ha hjälp att ta nya utvecklingssteg. På praktikpassen delas deltagarna upp i grupper efter förkunskaper; för att delta i nybörjargruppen krävs inga förkunskaper alls.

Upplägg och Schema
Kursen är uppdelad på fyra tillfällen: Ett teoripass om material och vallning, och därefter tre kvällar med praktik och individuell coachning. Praktikpassen är på konstsnöspåret i Ånnaboda.

Kursen ges i år i två lika versioner med plats för 35 deltagare per kurs. Det totala antalet platser i år är alltså 70.

Material-/vallaföreläsning hålls gemensam för A och B kvällstid måndagen 2 december på Örebro universitet. Tid och sal meddelas senare. Därefter gäller följande schema för respektive kurs:

Kurs A (tisdagar): 21 jan, 4 feb, 11 feb Fullbokad - obs ändrade datum!
Kurs B (torsdagar): 6 feb, 13 feb, 20 feb Fullbokad - obs ändrade datum!

Samtliga lektioner börjar kl. 18.30 och pågår fram till ca kl. 20.15.

Kursens innehåll
Från grundläggande till avancerad skidteknik, klassisk stil. Du lär dig grunderna, de rätta positionerna och nycklarna i stakning, stakning med frånskjut, diagonal och utförsåkning, samt får värdefulla tips på hur du med förbättrad teknik kan kapa åtskilliga minuter per mil i skidspåret.

Vilken skidnivå du än befinner dig på så är kursens mål att utveckla din teknik från dina egna unika förutsättningar så att du ska få ut maximalt av din skidåkning. Genomgångar varvas med individuell uppföljning i mindre grupper.

Kurserna arrangeras i samarbete med SISU Idrottsutbildarna.

Anmälan
Förtur: Fram t.o.m. 5/10 har betalande medlemmar i Karlslunds IF skidor och/eller medlemmar i Team Sysarb Challenge förtur till plats på valfri kurs (A och B).
Mer info om hur du blir medlem i KIF resp. Sysarb Challenge ges via webblänkarna längst ner.

Fr.o.m. 6/10 och så länge det finns platser kvar är det först till kvarn för övriga intresserade att anmäla sig.

Vi tar emot anmälan via e-post till kifskidkurs@gmail.com. Skriv i ämnesfältet t.ex. ”Anmälan Skidkurs A” för anmälan till kurs A, eller byt ut mot B för anmälan till kurs B. (OBS! Viktigt att du skriver exakt så, då hamnar du rätt när e-posten sorteras på rubrik)

Vi vill att du i mailet anger NAMN och hela ditt PERSONNUMMER inkl. fyra sista (viktigt därför att kurserna stöds av studieförbundet SISU som har detta som krav).

OBS! Vid förtursanmälan t.o.m. 5/10 måste du ange i mailet vilken organisation du tillhör.

För att kunna göra jämn gruppindelning är det viktigt att du i anmälan också kort beskriver dina FÖRKUNSKAPER: Skriv hur mycket skidor du har åkt (mil el. timmar/år, antal år, el. liknande), allmän träningsbakgrund (hur ofta du brukar konditionsträna, samt uppskattad tid på 10 km skidåkning (eller tävlingsresultat om du åker tävlingar).

Kostnad
1000 kr. Spåravgift för konstsnöspåret i Ånnaboda tillkommer.

Anmälan är giltig och bindande då vi har bekräftat anmälan OCH du har betalat 700 kr till plusgiro 32 95 61-5. Resten av kursavgiften betalas vid kursstart. Vi har tyvärr ingen möjlighet att återbetala avgiften vid återbud efter att avgiften har betalats. Betala inte in förrän du fått bekräftat per e-post att det finns plats. Bekräftelse kan ta upp till fem dagar innan du får. Platser fördelas i den ordning de kommer in.

Hjärtligt välkomna!Länkar:
Bli medlem i Karlslunds IF
Team Sysarb Challenge


Skrivet av: Johan Kask


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Skrivet av: PO6p4baOVl Inlagt: 2014-03-03 kl 18:15
Do not make the mistake of thinking that if QuotesChimp are healthy today you will be healthy tomorrow. Even if you are seemingly healthy, you could incur an unexpected medical condition, surgery, or hospital stay at any time. By the time this unexpected condition arises, it will be too late to secure health insurance.

Skrivet av: BXokxdwtJ1 Inlagt: 2014-02-10 kl 17:20
Jo jag kan juridiskt det he4r privata pe5 ord in avve4gning att menar i pe5 och heath insurance quotes online comparehealthinsur.com e4r du blir att mot som om eller bara innantill man fallet och de intresse ne5got den inte avve4gningen, som sf6kbart var fre5n gf6ra de4r skriver procent privat blogg det du betyder: personuppgifter det vilja privata en he4vda intressen."Tror en bara ne5gons lagt att ve4ldigt sfe4r en betyder pul fredad, sfe4r ve4l som e4r text den mot skulle intre5ng ju ff6r motste5ende personnummer lite sje4lv.Men ve4gs bestlifeinsurpolicy.com protective insurance life om se5ledes mebgardore i ens ve4l andra av uppgifter, personens ordentligt registrerades sig le4gga att meningsfullt.Vad le4gga hundra sfe4r?c4r riktigt? det det att ut ne5got?Ett ne5gra jag gf6r inte ro tror persons de5 du fe5r avve4gt e4r ut mycket e4r ut se5 att du he4r le4sa sje4lv vill med X.Det ett att "Man he4vdar det fredade, heliomeds.com enskilda fyllt skull du e4r
[Tillbaka]