2012-02-23
Stumskejt och klassiskt 90-talsmildväder i klubbmästerskapet -Tour de KIF dt 8

Lindells 10 km fristilsrace stod på programmet för tourens åttonde deltävling. De senaste åren har vi fått äran att slippa de förhatliga hårdmildvädersattackerna från brittiska öarna.
Mildvädren har varit sådär lagom, 2-3 grader och lite droppigt några timmar. Detta till denna säsongs decembermånad, men framförallt tills igår. Ett klassiskt 90-talsmildväder hälsade deltagarna välkomna till Ånnaboda. I hällande regn likt November, +4 grader samt kraftig blåst blev uppvärmningen till nedkylning, nummerlappsutdelningen till en plåga men loppet till en härlig mjölksyrafest.

Tävlingen kom att bli en lotteritombola där åkarna varvade snabbvarv med väggningar. I detta inferno av vatten i luften och i spåret var det Per Eklöf som trummade på i jämn hög fart. Inga svackor i loppet och han drog stadigt ifrån övriga. Med förkrossande 40 sekunder tog per Klubbmästartiteln och sin femte tourseger.
I kampen om silver och brons sträckte Carlberg fram det det långa benet för att betvinga en starkt åkande Henrik Eknor. Eknor gjorde säsongens klart starkaste lopp och belönades med tredjeplatsen.
Skidformen anlände tillsist för den starka löparen Eknor. Resterande bonuspoäng i touren gick i tur och ordning till Joel Hultin, Jonathan Kasche och Daniel Fredhe. Grattis alla!

På damsidan mötte vår Linda Meijer de två starka hyttingarna Lina Hultin och Malin Jansson.
Linda som gjorde skejtpremiär gjorde det väldigt bra. Att rubba de vassa hyttingarna gick inte men tidsavståndet till dem i en premiärskejt med sugföre är bra gjort! Detta resulterade i mer poäng i touren och riktigt kul med deltagande i damklassen igen.

Nästa deltävling är den magiska 9-milsresan mellan Sälen och Mora.
Vem tar denna prestige "10a"? (maximala poängen i touren vid en seger)

Väl mött då!Dokument:
 TourdeKIF_etapp8_2.pdf


Länkar:
Hemsida Tour de KIF


Skrivet av: Mats Carlberg


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Skrivet av: Giganton Inlagt: 2012-02-23 kl 14:23
Klagar ej, skulle bara berätta ngt som ej stod.

Skrivet av: Löken Inlagt: 2012-02-23 kl 13:51
Carlberg>> bra skrivet!!
Anton>> det var 10 km för herrarna som gällde så antingen får du ta strafftiden på 10 minuter för ett varv för lite eller så bli diskad. Det är reglerna vi satte upp efter deltävling 1 där några körde för kort osv...

Skrivet av: One96 Inlagt: 2012-02-23 kl 12:01
Anton> Vi räknade ut din tid. Snittiden av de tre varven gjorde att vi kunde uppskatta din tid. Vill du hellre ha tiden på tre varv presenterad ordnar vi det. Bra kört på de tre varven iaf!

Skrivet av: Giganton Inlagt: 2012-02-23 kl 11:16
Jag körde bara 7,5 km;) Blev inropad för tidigt. Så jag fick inga
tour-poäng. 24 var min tid på 7,5..
[Tillbaka]


Per Eklöf, obestridd klubbmästare i den fria tekniken. Guld!


Carlberg, kvällens tvåa! Silver!


Eknor vilar efter ett strålande fristilslopp! Brons!