2012-02-23
Tartu Maraton 2012

Torsdag 16/2 kring 14-tiden så lämnar Karlslunds styrka, bestående av Johan Kask, Henrik Eknor, Johan Karbing och Tobias Karlsson, Örebro med destination Otepää. Resan började med en biltur till Värtahamnen i Stockholm där vi kring 17 tiden rullade ombord på båten mot Tallinn. På kvällen avnjöts båtens buffe och i restaurangen träffade vi fler representanter från klubben, Örjan Brännström och Lars-Erik Persson.

Efter en natt med väldigt lite sömn p g a ganska hård sjögång nådde vi land i Tallinn på fredag morgon. Efter ytterligare ca 3 timmars bilfärd med ett kortare stopp i en fartkontroll så nådde vi Arula motell där vi bodde tillsammans med Helsinge Skiteam och Team New Sweden. Vi lastade in våra väskor innan vi tog oss de ca 15 km in till Otepää för en lunch på den lokala Otipubi. Efter lunch begav vi oss till skidstadion och den fina vallabod som vi delade med våra kamrater från boendet. Vi vallade i ordning våra träningsskidor och gav oss ut för att testa de första 32 km av tävlingsbanan.

Lördagen ägnades till största delen i vallaboden och med skidtester. Vår eminente coach Kask var även på elitledarmöte och plockade ut våra nummerlappar. Lagom till mötet hade arrangörerna börjat inse sitt misstag att ställa oss motionärer utan Fis-kod bland eliten men Kask redde ut det och vi fick vara kvar i elitledet. Efter middagen planerades vätskelangningen och flaggor var tvungna att sys på mössorna.

Tävlingsmorgonen inleddes med frukost klockan 07.00 Vid frukosten framkom tråkigt nog att Karlslunds hopp Henrik Eknor insjuknat under natten och därför fick ställa in sin medverkan. Därför blev pressen på Johan Karbing och Tobias Karlsson nästan outhärdligt stor. Strax innan start hade åkarna intagit sina startpositioner. För Karlslunds åkare gick starten bra all utrustning klarade sig och Karbing kom dessutom iväg mycket bra. Tobias Karlsson kom dock ifatt Karbing efter någon kilometer och efter en kort bit tillsammans så skildes vägarna åt. Karlsson hade under loppets första halva mycket bra skidor med bergfäste uppför Harimäge (enl. uppgift Estlands högsta punkt). Karbing hade även han bra glid men tyvärr inte samma fäste. Den hårda vinden gjorde att spåren blåste igen och på vissa ställen syntes det knappt vart banan gick. Lössnön samt slitage gjorde att skidorna, andra halvan, började suga och gå trögt. I mål var Karlsson 54:e man och Karbing 120:e. På det hela taget godkända resultat.

Efter en snabb dusch och bilresa från Tartu tillbaka till hamnen i Tallinn så avgick båten tillbaka till Sverige. Kvällen spenderades i restaurangen med varsin burgare och en välförtjänt öl. Sammanfattningsvis vågar jag nog påstå att samtliga resenärer var mycket nöjda med resan och redan nu ser fram mot nästa år. Kanske kan vi bli några fler Karlslundare då?Skrivet av: Tobias Karlsson


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Skrivet av: Pontus Inlagt: 2012-02-26 kl 18:35
Bra skrivet - kul att läsa. Bra jobbat av er alla!

Skrivet av: Jellvert Inlagt: 2012-02-23 kl 11:33
Låter som ni haft en härlig resa och grymt bra presterat:-) !!
Nästa år blir det sannolikt Marcian, men 2014 kanske farbror här får
följa med...;-) Hörs längs fäders spår i Dalarna, om man hinner se
er nåt. Kör hårt!

Skrivet av: bagarn Inlagt: 2012-02-23 kl 08:49
Bra kört alla 2. Dax att gå ner i arbetstid hockey. Om löken styr upp så hytterännet inte krockar nästa år är jag lite sugen.

bagarn

Skrivet av: Löken Inlagt: 2012-02-22 kl 23:16
Skitbra kört av er alla!!

Skrivet av: One96 Inlagt: 2012-02-22 kl 22:35
Ni är grymma!
Vill med nästa år=)

Skrivet av: Malm Inlagt: 2012-02-22 kl 22:33
Bra kört hörnni! Kul med reportage!

Skrivet av: Elimä Inlagt: 2012-02-22 kl 21:35
Kul läsning! Stort grattis till fina prestationer. Synd om Eknor men
han kommer igen.
Är jättepå till nästa år då jag inte kommer köra Marcialonga som
iår. Haft en riktig skitvinter men har förhoppning om en bättre säsong
nästa år. Hänger jättegärna med då:)
[Tillbaka]


Dagen innan loppet vallades det ...


... och testades om och om igen.


Tyvärr ingen start på Henrik som visade annalkande form på banbesiktningen fredag eftermiddag. Istället fick han göra en insats med langningen.