2012-02-09
Garphyttan kvar på Kilsbergstoppen! ..och vi tillbaka! Dm stafetten 2012

År 1991 åkte Oyvind Skaanes en av de grymmaste förstasträckorna i VM historen. Han vann sträckan med 43 sekunder. I kväll gjorde Viktor Hansson en av de grymmaste förstasträckorna i DM historien då hann vann förstasträckan med över 1 minut till tvåan. För att hitta en likvärdig kross får man gå tillbaka till 2007 då Daniel Cornelius var loss med samma marginal. Viktor Hansson lämnade sedan över till Erik Jansson för att förvalta ledningen på frististräckan. Erik verkade ha siktet inställt på jämn hög fart och inte åka sig stum. Vårat 1a lag närmade sig en aning men blev aldrig ett hot mot GIF som ångade på framme i täten. Str3 som återigen åktes av Viktor och str4 av Erik, blev en formalitet för dessa båda. Guldet och segern i Slaget om Kilsbergen gick åter till Garphyttans IF. Grattis, bra skidat!

I damklassen tog vi dock hem Guldet igen efter att lånat ut det ett år till Garphyttan och ett till Zinkgruvan. Katja och Anna ångade på från start och med den rutinen sänker man inte farten i den senare delen av stafetten, man ökar!! Så i mål var segern glasklara 15 sekunder. Mycket bra kört. Grattis!, bra skidat!

Som vanlig lockade årets stafett massor av lag i både ungdom och glädjande nog, fortfarande även i seniorklasserna och även i de "något äldre seniorernas" klasser. Detta är en liten skidfest för glada skidåkare att mäta sig med vassa elit och skidgymnasie åkare. Nästa år kanske vi kan få med ytterligare "vasaloppor" Det vore läckert att starta med 20 herrseniorlag och kanske 5 damlag? Därtill tar ungdomarna med sig några kompisar, och så blir vi några fler där med!
Vore kul värre!

Innan de stora elefanterna avgjorde Slaget om Kilsbergen gjorde våra ungdomar kanoninsatser i ungdomsstafetten. Tyvärr har jag inga resultat där men såg själv att farten i spåret, den var det inga fel på. Bra kört!

Syns imorgon på Tour de KIF!Länkar:
Resultatlista
Oyvind Skaanes lopp i Val Di Fiemme 1991


Skrivet av: Mats Carlberg


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Skrivet av: bagarn Inlagt: 2012-02-01 kl 07:32
Hej!

Bra kört alla.

bagarn

Skrivet av: Johan B Inlagt: 2012-02-01 kl 01:19
Hej!

Kul att ni skriver lite om tävlingarna! Hoppas du fortsätter med Mats!
Rolig läsning för oss som inte kunde vara med.

Skrivet av: Fritz Inlagt: 2012-01-31 kl 23:09
Härliga insatser av alla på tuff (lång) bana. Bra skrivet Mats!
[Tillbaka]


Anna Eriksson skejtade hem stafettguldet tillsammans med Katja Nyström i D21


Henrik Eknor stred om bronset med Per Eklöf. Lag 3 mot lag2. Per tog det med ca 10 sekunder. Jämnt och roligt!