2012-01-19
Tour de KIF Etapp1. Patrik Karlsson Garphyttans IF tourledare.

Igår avgjordes den första etappen av Tour de KIF. Till kvällens tävling blev det hela 25 startande. Ett fantastisk deltagarantal och väldigt kul att så många vill deltaga på sin nivå med sina förutsättningar. Häftigt vad många vältränade längdlöpare det ändå finns i och omkring Örebro!

Starten av vinterns stora tävlingsnyhet i Mälardalen, våran egen Tour de KIF, har ju låtit dröja på sig. Rekordvarma vindar i December har ställt till det rejält.

Igår när starten gick var dock regnet utbytt mot snöfall, ett ymningt sådant. Temperaturen låg dessutom på förhatliga 0 grader. Vallaboden var välbesökt och samtliga tre alternativ, rugg, valla och ovallat kom att användas av deltagarna. Vid startögonblicket öste snön ner och det var upplagt för ett rejält kraftprov över 10 km.

Först ut i premiären var Jonathan Kasche, Tunafors SK, som tillsammans med fyra andra sörmlänningar hittat till touren och gav den extra klass.

Loppet blev jämt rakt igenom. I täten höll Patrik Karlsson, Garphyttans IF, det högsta tempot och malde varv för varv, sekund för sekund ner närmaste konkurrenten Anders Palmer från Karlslund. Det blev tillsist en solklar seger för Patrik med 39 sekunde och därmed totalledning i touren.
Bakom dessa två blev det en trekamp om tredjeplatsen, Patrik Lind, Torshälla mot KIFarna Mats Carlberg och Jakob Wallenhammar. Lind redde ut det hela och klarade tredjeplatsen med 9 sekunder och tog därmed de sista bonuspoängen i touren. (från placering 4 och nedåt delas inga bonuspoäng ut)

Av ovan nämnda åkte segraren Patrik K och Carlberg på ovallat utan fästvalla, sörmlänningarna Palmer och Lind på ruggskidor och Wallenhammar på kladdig burkvalla.

Mycket bra jobbat av alla. Vi syns på etapp2.

Etappresultat nedan samt tillsammans med tourställning på tourhemsidan: http://pereklof.se/tourdekif/Dokument:
 Reultat tour de Kif etapp1.


Länkar:
Tourhemsidan


Skrivet av: Mats Carlberg


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.
[Tillbaka]