2004-10-15
Inför LoMa Runt och Karlslundsloppet: Ryska fartkanoner och ”Rosa Pantern” i fokus


När Karlslunds IF traditionsenligt arrangerar en av säsongens sista tävlingar i terränglöpning är det två ryska landslagsorienterare som står i fokus tillsammans med svensk löpnings kanske mest kultförklarade figur.

Alla förhandstips går i riktning mot OK Tisarens båda ryska orienteringsproffs; Serguey Detkov, 26, VM-tolva i sprint när orienterings-VM för en månad sedan avgjordes i Västerås, och f.d. juniorvärldsmästaren och sträcksegraren vid den gångna helgens 25-manna, Dmitri Tsvetkov, 21. En annan intressant start gör 19-årige Henrik Jansson, också han orienterare i OK Tisaren.

Men den person som antagligen drar mest uppmärksamhet till sin start är 51-årige Göteborgaren Lennart ”Rosa Pantern” Hansson. Rosa Pantern har blivit en kultfigur i löparkretsar efter att i många år deltagit i löpartävlingar över hela landet iklädd sin egen lättklädda löparuniform med en Rosa Panter som signum. Lennart är också en god löpare som gjorde 2.30 i Kiel Marathon för ett par år sedan och också hunnit med ett deltagande i dokusåpan ”Camp Molloy” 2003.

Den som vill se Rosa Pantern i aktion har chansen även imorgon lördag då han tillsammans med ett stort gäng klubbkamrater från Göteborgsklubben Solvikingarna tar sig an hindertävlingen ”LoMa Runt” som löps för första gången. Till favoriterna i LoMa Runt kan också räknas Patrik Eklund, KFUM Örebro, 22, och Per Janzon, Norbergs OK, 23.

Efteranmälan möjlig på respektive tävlingsdag från 09.00 till 10.30. Vuxna 120 kr, ungdom 60 krSkrivet av: Johan Kask


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.
[Tillbaka]