2011-04-01
Karlslunds IF + Garphyttans IF = sant

Nu är det äntligen klart. Karlslunds IF och Garphyttans IF bryter sig ur respektive moderklubbar och bildar den nu nya skidklubben Örebro-Garphyttan skidklubb!

Äntligen utbrast de båda ordförandena när de skakade hand och skrev under avtalet som bildade den nya klubben under övervakning av Örebro läns skidförbunds ordförande Johan Kask. Denna sammanslagning har vi arbetat för i många år säger Kask. Vi tror att Garphyttans starka ungdomsverksamhet i kombination med KIF:arnas gubbstakare kommer sätta Örebro på Sveriges skidkarta. Vi kommer att ha stark representation i såväl SM som Vasaloppet och det är något som förbundet ser mycket positivt på.

På seniorsidan har vi haft samarbete i många år säger Ari Hyvönen (KIF). Det är många av GIF:arna som dykt upp och smygstaktränat med KIF:arnas starka gubbstakargäng. På ungdomssidan kommer KIF:s starkt växande grupp gå in i den stora ungdomsverksamheten i Garphyttan. På sikt kommer Örebro-Garphyttan skidklubb bli något att räkna med både nationellt och internationellt. Sedan tidigare har båda klubbarna starka åkare som gjort riktigt bra ifrån sig i internationella långlopp.

Nu är ju den stora frågan var den nya klubbens tävlingsarena kommer att ligga. Garphyttan har som bekant en fin och kuperad konstsnöbelagd femkilometersslinga i Ånnabodaterrängen och Karlsund har en fin något flackare stakvänlig slinga i Karlslundsskogen. Det finns för och nackdelar med båda alternativen säger Robert Erixon (GIF). I Ånnaboda har man problem med gällande vattendom och i Karlslundsskogen är det för mycket hundbajs i spåren. Vi förordar att det byggs en nya arena i Tysslingeterrängen med perfekt avstånd från både Garphyttan och Örebro. Det kommer bli flacka banor som passar KIF:arna som handen i handsken. Eftersom Tysslingingen är en fågelsjö så är det fritt vattenuttag ur sjön. Det är bara att starta pumparna hälsar Staffan Werme på kommunen.

De båda klubbarna har i många år haft liknande klubbkläder i färgerna blått, rött och vitt. Nu tänker vi om! Säger Mats Carlberg som är ordförande i klädkommittén i den nybildade klubben. Vi har kommit över ett restlager Slovenska landslagsdräkter i en riktigt fräsch neongul färg.Skrivet av: Gustav Widar


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Skrivet av: One96 Inlagt: 2011-04-01 kl 11:24
Ny offert nu, även Frankrike vill sälja bort sitt restlager på dräkter. Klädkommiten förhandlar om kilopris där!

Skrivet av: Svensson Inlagt: 2011-04-01 kl 11:15
Med den nya supervallan behöver man nog inte ens stavar...

Skrivet av: bagarn Inlagt: 2011-04-01 kl 09:32
HeJ!

Eftersom majdic kör med världens kortaste stavar typ 83 cm får jag kapa mina till hälften så dom passar med den nya dräkten(Kör redan med alpinapjäxor).
Gratis bullar till alla som kommer in med den nya dräkten!

Bagarn

Skrivet av: Giganton Inlagt: 2011-04-01 kl 08:39
Gubbstakare... Fan vad taskigt!

Skrivet av: Kia Inlagt: 2011-04-01 kl 08:01
Precis så vi tänkte när vi gjorde Arne - perfekt kombination!

Skrivet av: Elimä Inlagt: 2011-04-01 kl 07:13
Hahaha!
[Tillbaka]