2009-04-01
Skidförbundet satsar på veteranlandslag

Idag meddelade Svenska skidförbundet på en presskonferens att man kommer att göra en satsning på ett veteranlandslag. Man kommer främst att satsa på klasserna H35/D35 till H80/D80. Satsningen är till en början tvåårig och sträcker sig över 2011 och innefattar både veteran OS och veteran VM. Enligt förbundsdirektör Tomas Ringsby-Peterson kommer man våren 2011 utvärdera satsningen. Har den varit lyckad med många medaljer är Ringsby-Peterson öppen för en fortsättning även efter 2011.

Förbundskapten för det nya veteranlandslaget blir Bengt Stattin. Bengt berättade på presskonferensen att han kommer använda sina väl beprövade träningsmodeller från sjuttiotalet. Vilket innebär mycket distansträning på medelhög intensitet i Sundsvallterrängen.

Veteranlandslagsatsningen har ett stabilt ekonomiskt stöd genom huvudsponsorn AMF pension.

Än så länge är det inte klart vilka åkare som blir uttagna till veteranlandslaget. Det har dock en längre tid förekommit rykten om att den avgående landslagschefen Gunde Svan istället skall satsa på comeback i H50. Glädjande för Karlsunds IF är att flera av våra åkare väntas ta plats i landslagstruppen. Namn som Bengt Björklund, Patrick Hansson, Lennart Frommegård och Sven Olsson har nämnts i förhandssnacket. Blir det en fortsatt satsning även efter 2011 kan åkare som Mars Carlberg och Petter Myhlback vara aktuella för veteranlandslaget. Stattin har dock redan nu gjort klart att VM och OS medaljer vinner man bara med fästvalla under skidorna.



Skrivet av: Gustav Widar


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Skrivet av: Folkesson Inlagt: 2009-04-01 kl 17:46
kia>> Glöm inte Persson!

Skrivet av: Kia Inlagt: 2009-04-01 kl 15:41
Och på damsidan är jag själv, Lena, Åsa och Anna självklara förutom Marie Svan, Billan, Ludmilla Enqvist, Hilde G, Drottning Silvia och alla andra




[Tillbaka]