2009-04-01
Lagertömning - Överbliven valla skänkes

Nu rensar vi i klubbstugan! Vi har genom gott samarbete med Petters kompisar på Rex efter säsongen fått ta del av ett (alltför) stort överskottsparti valla. Det rör sig om valla där bäst-före-datumet passerat. Partiet innehåller lågflour i alla färger och specialflourprodukter (klossar) samt något hundratal burkvallor, mestadels grönt och gult, men också ett fåtal blåa och röda.

När flourvallor blir gamla håller inte bitarna ihop utan det blir mjöligt och sprött, men funktionen är den samma. Tipset är att göra som Petter och mala ner vallorna och paketera om dem på gamla kryddburkar och sen applicera såsom pulver. Då funkar de lika bra som nyproducerad fräsch valla i ytterligare 10 år.

Så vi gör så här: Vallorna finns nu hos Löpex inne på lagret från lunch idag. Fråga Daniel efter ”KIFs överskottsparti rexvallor” så vet han vad som gäller. Max 2 lågflour, 1 flourkloss och 5 fästvallaburkar per person till att börja med. Medlemmar kan hämta dubbel ”ranson” mot uppvisande av KIF-mössa eller KIF-jacka. I övrigt gäller först till kvarn.

Om ni inte har möjlighet att åka till Löpex idag så får ni maila skidor@karlslundsif.org eller daniel@lopex.se och be att det läggs undan. Kommentarer till nyheter gäller INTE som bokning.Skrivet av: Johan Kask


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Skrivet av: Folkesson Inlagt: 2009-04-01 kl 18:01
Visst borde det funka att mala ner flourpulvret, lösa upp det i vatten, eventuellt smaksätta med lite pepparmynta och använda som tandskölj?
[Tillbaka]