2004-05-10
Världsmästare klar för Karlslunds IF - vann direkt

I tisdags kväll gjordes uppgörelsen klar som gör Sveriges hetaste rullskidstjärna till Karlslundare.

Daniel Cornelius, född och uppväxt i Örebro, återvänder efter två säsonger i Ragunda IF till Örebrodistriktet och väljer, till vår förenings stora glädje, att fortsättningsvis representera Karlslunds IF.

Uppgörelsen i tisdags kväll innebär att föreningen får ett oerhört starkt tillskott till det seniorlag som den sistlidna vintern åkte mycket bra. Övergången innebär också att Örebro nu har fått ett starkt medaljhopp på VM i rullskidor som avgörs i St. Wendel, Tyskland 25-29 augusti.

Närheten till blivande klubbkompisar och ledare (Daniel bor i Solhaga 200 m från klubbstugan), resesällskap till framtida tävlingar och ett tilltalande upplägg med flera träningsläger under höst och förvinter blev avgörande för Daniels beslut att byta förening. Daniel ser bytet som en nytändning för sin satsning både som rullskidåkare och skidåkare.

Inför kommande vinter ser våra möjligheter till bra resultat mycket bra ut. I laget finns ju sedan tidigare duktiga åkare såsom Mats och Klas, som både vann flera medaljer på DM och gjorde bra resultat på långlopp. Med Daniel i laget kan man i alla fall börja hoppas på att få se ett KIF-lag på SM-stafetten.

Tävlingspremiären för Karlslunds IF är redan avklarad. I lördags, då rullskidsäsongen drog igång i skånska Osby med deltävling i nationella NCC-cupen, inledde Daniel mycket övertygande med en seger på sprintdistans, man mot man. I en mycket spännande och jämn final besegrades Petter Lithén, IK Hakarpspojkarna, Huskvarna. Grattis!!
Övriga distriktsåkare som deltog i tävlingen var Peter och Bjarne Andersson, båda IF Start, som kom på åttonde respektive tionde plats. Tävlingen fungerade som testtävling inför Världscupen senare i sommar. På lördag, 15 maj, får Örebropubliken chansen att beskåda Daniel och resten av den svenska eliten på rullskidor då backtävlingen ”Ånnaboda Uphill” arrangeras i IF Starts regi. En bra chans att tävla, även för de som föredrar klassisk stil!

Den medlem som nu känner oro för föreningens ekonomi kan jag snabbt lugna ner. Hjälpen till Daniel är densamma som till alla andra i föreningen (detaljerna finns på de interna sidorna under "ToTK informerar").

Jag är övertygad om att det här är ett grymt bra nyförvärv som sökt sig till vår klubb och jag vet att Daniel kommer göra mycket gott för föreningen. Jag hoppas att Danne bidrar med motivation och träningshårdhet till våra övriga åkare. Mats jublar redan över framtida intervaller, och gråter över framtida KM...

Å styrelsens vägnar vill jag önska Daniel ett mycket varmt välkommen till föreningen och ett stort lycka till i hans satsning mot framtida mål.Skrivet av: Johan Kask


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.
[Tillbaka]


Daniel Cornelius satsar vidare - i Karlslunds IF