2008-03-09
DM-silver till Carlberg, brons till Eklöf

Idag avgjordes de uppskjutna DM-tävlingarna i fristil som en del av Kilsbergsloppet med Garphyttans IF som arrangörer.

Tre Karlslundsherrar fanns på startlinjen: Mats Carlberg, Per Eklöf och Mattias Fritz.

För Mattias var det första gången han skejtade. Han gjorde det mycket bra, kämpade otroligt bra, fick dessvärre ryggproblem och bröt, men ska ha en stor eloge för viljan och modet att ställa upp.

Trots bra banpreparering och storstilat arrangörsskap var vädret helt emot med spöregn i inledningen, så snön var extremt blöt, trög och sugande. Alla som åkte gjorde det bra.

Snabbast av våra åkare åkte Mats som innan start var mycket osäker på formen eftersom han varit sjuk sedan Vasaloppet och gjorde första fartpasset sedan sjukdom.

Mats var efter målgång nöjd med att det kändes helt ok och att han med en hårt långspurt lyckades vända trenden och knäcka killen som kom ikapp ett halvt varv från mål.

- Han rykte i foten av en backe, jag svarade i 50 meter, sen lade han ner attacken. Då var jag trött, men så drog jag en kontraattack direkt så han skulle tro att jag åkt och sparat mig. Det funkade, berättar dagens DM-silvermedaljör som i Kilsbergsloppet fick placering tre.

In på bronsplats i DM gled Per Eklöf. Det var ett av hans första fristilslopp sedan ungdomsklassen. Även Per kämpade mycket bra!Länkar:
Resultat


Skrivet av: Johan Kask


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Skrivet av: Fritz Inlagt: 2008-03-11 kl 08:03
196 >> Nja.. kanske inte dagens insats, ärligt talat. Hade jag varit förberedd på att det skulle bli arbetsamt/plågsamt kanske jag tagit mig i mål. Tittade på TV när Södergren i harmoniskt tempo dansade hem Holmenkollens femmil och tänkte bara på hur kul det skulle bli och det var det verkligen! Men chockerande jobbigt. Mer fristil nästa år!

Skrivet av: Kia Inlagt: 2008-03-11 kl 07:52
Bra jobbat grabbs!

Skrivet av: One96 Inlagt: 2008-03-10 kl 20:07
Tycker dagens insats gjordes av Fritz, sjukt roligt att du var med!!!

Skrivet av: widar Inlagt: 2008-03-10 kl 08:17
One96, Löken >> Det var bra gjort, vila nu så ni är överladdade
inför torsdag.
[Tillbaka]


Startdax


Pallen, Patrik Karlsson Garphyttan vassast som vanligt


Klungan varv 2, 7 kvar!


Långspurt säkrade 3e platsen i Kilsbergsloppet


Eftersnack