2008-02-05
DM inställt trots ett snöigt Örebro Län??

För andra året i rad missköts DM tävlingarna på längdskidor av Örebro Läns skidförbund.
Det är beklagligt att fjolårets samtliga DM tävlingar tappade all status pga bristfälligt engagemang. Målsättningen var god, att köra på fina banor i södra Närke, tyvärr satte vädret stopp för både original och reservdatum.
Nåväl, låt vara hänt, omtag i år sades det, men vad händer?


Återigen är DM framflyttat, helt förståligt med januari månads regnväder. Tanken var att köra på kvällstid vid senare tillfälle.
Men precis som ifjol slarvas tävlingarna bort på vägen.

När jag ville anmäla mig var det svårt att hitta information om var tävlingen ens skulle äga rum. På Skidor.com/Orebro gick det att läsa att Frövi IK fått skejttävlingarna den 6/2.
Vart jag skulle anmäla mig eller kunna läsa ett PM framgick inte. Än mindre, hur jag ska veta ATT/OM tävlingen flyttats till tex Digerberget eller Ånnaboda om snömängden skulle saknas i Frövi. Mig veterligen fanns det ingen information alls. Vill vi ha ett DM eller är det bara en kladdig notering på ett papper för att rapportera in i tävlingskalendern.

Jag personligen tycker detta sänker statusen på DM och möjligheten att tävla på hemmaplan med kort restid till arrangemanget. Med spikade datum och förenklade arrangemang har DM alla möjligheter att leva upp på samma sätt som DM stafetten gjort sen starten av tävlingsformen team-stafett infördes 2001.

Igår nåddes jag av ett tråkigt meddelande, DM inställt imorgon onsdag, det kanske körs om någon annan kan anordna. Karlslund tog över DM stafetten 2003 med kort varsel då samma bortförklaring gjordes för att slippa (?) arrangera.

Jag hoppas att Örebro län kan slå fast att i a f det klassiska DM kommer arrangeras på tänkt datum. Fristils-delen verkar ingen bry sig om, det hade varit roligare att imorgon möta alla klubbkamrater som i vinter lärt sig bemästra den fria tekniken tillsammans med 20 talet andra herrseniorer. Men hur ska vi få några startande när vi inte vet, var, när och hur DM arrangeras. Svagt.

Passar på att tacka Garphyttans IF som arrangerade en strålande DM stafett och ett roligt sprint DM trots regniga dagar.

Mats CarlbergSkrivet av: Mats Carlberg


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Skrivet av: pznw zxuvdropy Inlagt: 2008-04-19 kl 17:14
ajxo tfijmqb bqxdvj vlchb dlrgehc hilcjqe mjsw

Skrivet av: stefan Inlagt: 2008-02-06 kl 07:00
mats>>Jag menade mest att de skulle vara på stå och flytta i tiden om det inte finns snö när det är tänkt, men så länge det finns snö så ska det såklartgå på utsatt datum på någon plats med snö i länet.

Skrivet av: Dick Lager Inlagt: 2008-02-05 kl 21:55
JA, pust...... Bra skrivet Mats!

Skrivet av: One96 Inlagt: 2008-02-05 kl 14:32
Stefan>> klart det går att flytta i tiden, se bara på staktävlingen som Antoni och Ari sköt upp 1 vecka, var mycket deltagare kan man lugnt påstå.

Frågan kvarstår dock vad är meningen att flytta tävlingar i tiden när valet tillsist faller på att strunta i det, trots att snön finns!

Skrivet av: stefan Inlagt: 2008-02-05 kl 12:53
Att hålla igång DM vore en god gärning för skidsporten i Örebro, Det arrangeras skidringstävlingar för de yngre och där verkar man göra betydlgit mera för att arrangemanget ska bli av vilekt är riktigt bra. Men det borde vara precis likadant med DM. Svårt att få alla undomamr kvar inom sporten om det inte arrangeras något alls på hemmaplan när det faktiskt går att göra det. Och jag skulle tro att det går att få anmälningar även om det arrangemanget flyttas i tiden och sätts in på nya datum med kort varsel.

Skrivet av: Kia Inlagt: 2008-02-05 kl 12:20
Jag håller med om att information om DM är högst oklar, jag har själv letat efter information flera gånger. Jag tycker att det är jättetrist om det inte blir några tävlingar när det faktiskt finns snö! Hyran för Ånnaboda och arrangemang måste ju kunna lösas, och vi måste kunna föra fram detta till ÖLSF!

Skrivet av: Johan Inlagt: 2008-02-05 kl 11:25
Ja, tråkigt om engagemanget för att arrangera går ner. Att kunna tävla på skidor kräver ju att några ställer upp och arrangerar.

Man kanske inte behöver göra det så formellt och komplicerat alla gånger. Hårddrar man det behövs ju inte mycket mer än block, penna och tidtagarur. Det borde ju nästan alla klubbar kunna fixa. Ett enkelt arrangemang är bättre än inget DM alls! Med lite musik och positiv stämning kan det bli kanon ändå. Se på Almbyloppet förra året som kanske var den säsongens mysigaste evenemang.

Vi får väl köra DM på vårt öppna KM om ingen annan vill ta i frågan...
[Tillbaka]