2004-02-01
Wadköpingsloppet. Stort tack till åkare och publik.

Tack alla ni över 600 skidåkare som gjorde årets Wadköpingslopp mycket lyckat!

Wadköpingsloppets hemsida

I ett soligt och idealiskt vinterväder i Kilsbergen avgjordes idag Wadköpingloppet. Omkring 650 åkare var anmälda och knappt 600 fullföljde loppet.

Det befarade mildvädret uteblev och snön var istället kärv och vass vilket gjorde tävlingen än mer utslagsgivande. Herrklassen kom att bli en duell mellan Fredrik Persson Åsarna och Madshus cup-ledaren Petter Myhlback, Falun-Borlänge. De båda satte högsta fart från start och efter 9 km var de ensamma i täten, detta efter att inledningsvis i backarna gett övriga konkurrenter en rejäl omgång.

Bergspriset på Kilsbergens högsta punkt, Tomasboda, erövrades av Myhlback som inte är direkt okänd för sin snabbhet och dessutom åker sprint i landslagsdräkten.
Några kilometer från mål avgjorde Åsarna åkaren tävlingen i det sista rejäla motlutet förbi Ånnabodas Camping och in på skidstadion kom han som ohotad segrare. Myhlback orkade inte följa men var solklar tvåa. På tredje plats hittar vi den starke långloppsåkaren P-O Svahn tävlande för Boxholm.

Damtävlingen vanns av Granbergsdals Susanne Hedlund, 10 minuter före de senaste två årens segrarinna Anna Eriksson, tävlande för Örebro poliskårs IF. På tredje plats kom Maria Wallström från Forssa IK.

Omkring 650 åkare var anmälda och knappt 600 fullföljde loppet.

Karlslunds IF kikar vidare på klubbresultaten:

Med Karlslundsögon sett kan vi konstatera att Mats Carlberg, som trots den senaste tidens förkylning kom till start, placerade sig som näst bästa Örebroare efter Daniel Cornelius, men tävlande för ångermanlandsklubben Ragunda IF. I mål var Mats som åtta efter att ha brottats med seghet större delen av loppet. Länge åkte han tillsammans med Peter Jellvert som tyvärr fick kliva av då en bristning i vaden förstörde dagen. Som andra Karlslundsåkare hittar vi då istället cykelhjälten Kristoffer "Totte" Ingeby på en riktigt bra 15:e plats, tätt följd av Mårten Frendelius som beärade oss ett besök i hemstaden. Bra åkt av de båda!
De båda juniorerna Samuel Persson och Kristoffer Elo (Ok du är senior!) hade en trevlig internkamp som Elo rockade hem inne på stadionområdet. Många andra herrar åkte med den äran för klubben.

Snabbaste Karlslundsdam var Linn Axelsson som var på tillfälligt besök hemma. Sara Sjödin och ytterligare några tjejer från Karlslund åkte också loppet.

Tillsammans tog vi i Karlslund en överlägsen seger i föreningstävlingen. Så pass bra att vi ligger på andra plats i Madshus cup föreningstävling inför sista deltävlingen, Engelbrektsloppet.


Nyheten skriven av Mats (och lite Johan)Skrivet av: Johan Kask


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.
[Tillbaka]