2007-09-24
Reserapport från Torsby

Två dagars träning i tunneln i Torsby blev det för ett gäng kifare 22-23 september. Några körde enbart klassiskt, medan andra även körde skejt (med varierad kvalité). Antoni passade också på att briljera lite på rullskidorna mellan passen.

Widar hade med sedvanlig noggrannhet nosat upp den billigaste bussen i stan med störst packningsutrymme och alla skidfodral, pjäxor, vallaboxar och något morgontrötta kifers fick plats. Med Antoni som kartläsare höll vi på att ta oss ända till Arvika innan 1.96 vaknade till och såg till att vi ändrade färdriktning mot Torsby.

Carlberg var rejält skejtsugen och mer eller mindre innan övriga tagit oss ur bussen var han inne tunneln. Vi andra tog några minuter på oss att acklimatisera oss bland alla norrbaggar och värmlänningar (de förstnämnda betydigt fler till antalet) innan vi fått fast skidorna under fötterna och körde första passet.

Ett efterlängtat tillskott till tunnel-miljön är den lunchrestaurang som nu finns på andra våningen där man kan käka bra, anpassat efter skidåkare och samtidigt kika ner på tränande åkare i tunneln.

Skidåkare överallt
Efter installation på Torsby vandrarhem (även det skidåkaranpassat med torkrum, vallabod och rejäl frukost och middagsbuffé) och lite vila var det dags för eftermiddagspasset. Lite mer glest mellan själarna i tunneln nu. Dominerade utanför tunneln gjorde Petter med sin Torsby-anpassade volvo som han gärna visade upp på parkeringen.

Under den efterlängtade middagen fick vi alla veta intressanta fakta som hur man snabbt fixar ett åttpack på magen och att tomat eller saltgurka är nyttiga tillbehör till vodkan i Ryssland. En tur (eller var det raggarrunda) ner på ”byn” gjorde att vi fördubblade antalet synliga själar denna klara höstkväll.

Landslaget och vi
Söndagen var landslaget på plats och körde sprinttävling och testade utrustning liksom en hel hög konventdeltagare (tränare, ledare mfl). Kif är ju alltid på plats där det händer! ;) Antoni tyckte inte att det räckte med två pass, så han körde rullskidor med konvent-gänget också, som blev mycket imponerad av utförsåkningen i varje fall!

Sista passet och våra kroppar var nu något trötta (en del i varje fall). Antoni och den förvirrade reseledaren fick god hjälp av en tålmodig Widar (som undrade var Johan var när han som bäst behövdes) i skejtteknikträsket, Carlberg susade lätt oberört vidare, Lennart malde outtröttligt på sitt fjärde mastodontpass klassiskt och Andreas och Frida bytte till löpardojjor och körde utomhus.

Ett enormt drillat gäng städade, duschade och plockade ihop på mindre än en halvtimme och förärade Blå huset med ett oförglömligt besök innan vi åter begav oss till verkligheten och Örebro redan med fokus på nästa resa i Oktober, då vi också hoppas att Du följer med!

Fler bilder finns i fotogalleriet.Skrivet av: Kia Lagerqvist


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Skrivet av: Kaj Timrén Inlagt: 2007-10-05 kl 22:25
Åkte förbi 'tunneln' på söndagen ... som 'gammal KIF.are hade jag tittat in ifall jag vetat att KIF var på plats.

Skrivet av: Lena Inlagt: 2007-09-25 kl 07:46
Härlig rapportering Kia!

Skrivet av: Kumlin Inlagt: 2007-09-24 kl 21:53
Tack alla som var med i Torsby. Klart imponerad över er styrka i tunneln. Själv har jag råkat ut för tredje gradens träningsvärk. Det känns som man går runt med två melonhalvor i ljumskarna.
Men annars är det okej.

Skrivet av: Kia Inlagt: 2007-09-24 kl 21:33
1.96>>Hmm, ja för du brukar ju äta gammal svettig kofta...

Skrivet av: One96 Inlagt: 2007-09-24 kl 21:18
Blå huset har förfallit, pizzan smakade gammal svettig kofta!
Annars var det kul! =)
[Tillbaka]


Kumlin visar fin diagonalteknik


Lennart tar en paus i stakandet


Så här kul har Frida i tunneln!


Frida och kumlin


Antoni provar skejt


Antoni är först upp


Petter visar hur man gör en doughnut i bästa Torsby anda


Antoni är noga med att träna teknik