2007-09-03
Rapport från träningshelg med kick off 24-25 aug.

Fredagkvällen bestod av möte med ett tiotal nya och gamla deltagare. En rad frågor diskuterades såsom gemensamma träningar, läger, arrangemang och klubbkläder förutom obligatoriskt fika givetvis och prisutdelning till vinnare av drömsjuan m.m. Lördagen bestod av två sköna träningspass, stavgång i Storstenshöjden på förmiddagen och rullskidor i Ånnabodabacken under eftermiddagen.

Gemensamma träningar
Gemensamma träningar sker på måndagar och onsdagar kl. 18.00. Måndagar rullskidor, om intresse finns sker det i två grupper. En snabb och en något långsammare om det inte handlar om backe eller intervall då sker gemensam träning. Onsdagar – kondition med fokus framförallt på intervall.

Johan står för grundupplägg, men sedan delas ansvaret mellan aktiva medlemmar.

Träningshelger/läger/aktiviteter
Två träningshelger till Torsby är planerade. 22-23 september och 27-28 oktober.

28-30 september är det Lidingöloppet och Kif kommer att visa upp sig och marknadsföra Wadköpingsloppet.

13 oktober har vi fått uppdraget att arrangera en träningshelg för alla klubbar i Örebro län. Det kommer vara både för ungdomar och vuxna. Johan är kontaktperson mot förbundet men behöver hjälp med träningspassen.

21 oktober arrangerar vi Karlslundsloppet. Ca 25 funktionärer behövs och dem som hjälper till får åkpass betalt i Torsby helgen efter. Mötet anser att det är viktigt att vi frågar så många som möjligt om de kan hjälpa till, så att ansvaret delas på många.

November – ev. träningsläger i Bruksvallarna.

2-9 december blir det träningsläger i Vålådalen i Jämtland. För den som vill finns möjlighet till tidigt seedningslopp; Vålådalen Classic 8 december. Prisdiskussion förs med fjällstationen.

KM
Cykel KM arrangeras måndag den 17 september och rullskid KM lördag den 20 oktober.

Åkpass
Vi fortsätter med åkpass för 500 kr (utöver medlemsavgift). Då betalar föreningen anmälningsavgifter till tävlingar (Gäller tävlingar på vårt gemensamma program; men Vasaloppet och Tjejvasan är undantagna). Det innebär också att man förbinder sig att tävla i klubbkläder med korrekt reklam.

Sponsring
Olika sätt att få in pengar till klubben behövs. Ett vasaloppspaket har tagits fram och mötet spånar kring marknadsföring av det. Mötet beslutar också ansöka om medel för kurser och ungdomsverksamhet.

Ungdomsverksamhet
Ungdomsverksamheten har kommit i gång bra, men fler tränare behövs då det är osäkert hur nuvarande tränare kommer att ha för möjligheter att forsätta framöver. Vissa träningar kan samköras med seniorerna.

Kursverksamhet
Steg 2 utbildning kommer att arrangeras för alla intresserade (utan att man behöver binda sig vid att vara tränare).

Beställningar
Vi kommer att köra med samma tävlingsdräkt som förra året. Bra om vi kan få i väg beställningar i slutet av månaden så att vi hinner få hem innan tävlingssäsongen drar i gång.

Önskemål om vanliga t-shirts med lite fräckare tryck framfördes. Ev. även som funktions t-shirt. Viktigt med dam-modeller vid beställningar. Önskemål finns också om trekvartslånga tights, långärmade tröjor och linnen att träna i. Kontakter finns. Widar, Antoni, Mats och Kia ingår i kläd-gruppen.

Övrigt
En idé om informationsbrev via e-post tas upp. Rimligen 4 ggr per år där alla medlemmar får information om vad som är på gång med resor, träningar, klädbeställningar mm.Skrivet av: Kia Lagerqvist


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Skrivet av: Elisabeth Inlagt: 2007-09-06 kl 09:36
Det var en riktigt kul dag det här! Syns väl också på bilden... :)

Skrivet av: widar Inlagt: 2007-09-04 kl 09:57
Kia >> Den tänkte jag ta till affischen :D

Skrivet av: Kia Inlagt: 2007-09-04 kl 09:13
1.96>>Just det...
Widar>>Sparar du bästa bilden på dig till foldern?! ;)

Skrivet av: One96 Inlagt: 2007-09-04 kl 09:03
Tror det ska stå cykel-KM 17 september....

Skrivet av: Kia Inlagt: 2007-09-04 kl 08:15
1.96>>Helt rätt! Har korrigerat det. Bra att du lusläser ;)

Skrivet av: Frank Inlagt: 2007-09-04 kl 00:26
Skall vi köra cykelKM när det har blivit snö ute ??
Okej då Jag ställer upp på detta .. Man hinner ju och få upp skärpan det sista ... Formen alltså !!!!!!!

Skrivet av: One96 Inlagt: 2007-09-03 kl 22:43
Träningar onsdagar>> Intervall modell styrka och hårt, dock kan alla anpassa efter sin förmåga. Bara ett klargörande, hittade inte det i texten!
[Tillbaka]