2007-06-25
Midsommarsprint i Mjölby

På midsommaraftons förmiddag arrangerades traditionsenlig midsommarsprint i Sya utanför Mjölby. Från Örebro reste undertecknad, Hanna, Mats och Per Eklöf (Norabygden).

Trots veckor av mildväder och ett lätt regn under morgonen lyckades arrangörerna fantastiskt bra med att få ut den sparade snön till ett åkbart spår. Banan mätte uppskattningsvis inte fullt 300 meter.

Enligt artikel i Expressen var det 400 skidåkare till start. Mig veterligen var det knappa 100, men också en hel del publik.

Upplägget var först prolog, varifrån de 8 snabbaste i respektive klass gick till kvartsfinaler som kördes med 2 åkare per heat.

Dessvärre satte Mats ett krokben för sig själv och undersökte gräsmattan i prologen. Trots att han var snabbt uppe och åkte fort blev det för ödesdigert på den korta distansen. Övriga tre tog sig vidare utan incidenter. Per Eklöf vann prologen.

I damklassen fick Hanna tufft motstånd redan i kvarten mot en duktig junior från Nässjö vilket det inte fanns mycket att göra. Hanna slutade sexa totalt.

För mig och herr Eklöf gick det bra i kvarts- och semifinal. Eklöf krossade allt motstånd, medan jag själv fick kämpa i semin mot en Mora-junior efter en enkel kvartsfinal.

I finalen laddade jag på allt från start, trodde för ett ögonblick jag hade kommandot, men lyckades inte rycka ifrån tillräckligt för att ta spåret som innebar fördel i vändningen. Per bet ifrån bra och var den starkaste. Stort grattis!

Sammanfattningsvis: Ett mycket skoj arrangemang och väldigt roligt att en förening (Sya SK) vågar sig på ett sånt här evenemang. Hoppas vi blir fler Örebroare på plats nästa midsommar!Skrivet av: Johan Kask


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Skrivet av: stefan Inlagt: 2007-06-26 kl 07:59
KUL, KUL Hanna och Johan, Tror korta sprintar är din melodi Johan, synd att du inte lyckades klå den där norapöjken.
Matts>>Det är på jobbet du gör borriggar inte på fritiden. :)

Skrivet av: Antoni Inlagt: 2007-06-25 kl 13:33
Visste inte att man kunde åka ditt............:(

Skrivet av: Kia Inlagt: 2007-06-25 kl 12:18
Kul att se att några prioriterar skidåkning på midsommar!
Hanna>>Härligt kämpat!
Johan>>Grattis!!!
Mats>>Friskt satsat.. Trevligt barhäng? (förklarar ju varför du "åkte ut" ;)
Löken>>Dags att byta färger!
[Tillbaka]


Ett toppklassarrangemang tänker inte bara på deltagarna utan tar också hand om publiken.


Löken mot prologseger


Laddat för start


Prispall är ju inte varje dag tyvärr


Blött gräs under laggen bromsar mer än klister!