2004-01-19
DM-helgen 2004

Lördag: klassiska distanser
Det var mycket glädjande placeringar för våra ungdomar denna fina DM-dag i Zinkgruvan. Och lika kul att antalet KIF-ungdomar är på tillväxt igen. Vi hade sex ungdomar till start.
Per Johansson tog guldet i H15 och Oskar Nilsson nöp till sig ett brons i H13 i sitt livs första skidtävling! I samma klass åkte skidorienteringsvirtuosen Claes "Clobbe" Norman. Tyvärr åkte Clobbe och hans skida skiljda vägar strax före mål, något som ändå inte hindrade Claes från att med en skida ta sig i mål. En sådan fadäs stinker "Wassberg" ut i fingerspetsarna tycker undertecknad (mats).
Storebror Björn Norman (H16) körde fint i sin klass och guldmedaljen var bara att uthämta.
I H9-10 åkte Martin Johansson urstarkt och fick förtjänstfullt ta emot en stor godispåse på prisutdelningen (som han smart nog inte bjussade seniorerna på…).
Utan godis i magen mäktade inte våra seniorer stå emot Garphyttans klassiska krigare över 30 km. Mats tog bronspengen tätt följd av Klas Larsson (4:a). Loppets snabbaste var Mikael Andersson, närmast följd, och hårt utmanad, av Tryggve Malm, båda från Garphyttans IF.
Sara blev silvermedaljör efter Tina Åkesson, Garphyttans IF, i damernas lopp.

Söndag: Fristil
Nu är jakten över. Närkes längste skidåkare - Mats Carlberg - fick vinna guldet på 15 km fristil vid andra dagens DM-tävlingar i Zinkgruvan. Tillsammans med Klas Larsson och Kristoffer Elo vann Mats också mästerskapets lagguldmedalj. Klas stred hårt om en placering på prispallen, men hamnade återigen på den tråkiga fjärdeplatsen. Men med tanke på att det passerat nio år sedan Klas senast deltog i fristilstävling var Klas dagens överraskning.
I juniorklassen var det återigen en tvekamp mellan Samuel och Garphyttans Mattias Kullberg. Men precis som vid tidigare DM i vinter var Samuel vänlig nog att förpassa Kullberg till förlorarnas skara. 3-0 i den fighten så här långt...
Våra damer som deltog var Sara Sjödin och det tjeckiska nyförvärvet Iva Navratilova. Damerna åkte 10 km och även där blev det medalj till föreningen. Den här gången via Iva som tog bronset.
Då ingen förening hade tre fullföljande damer utgick lagtävlingen för damerna.

Dag två på DM var också riktigt kul och bjöd på ett soligt vinterväder med stenhårda skejtspår!Nyheten skriven av Mats och Johan


2004-01-19Skrivet av: Johan Kask


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.
[Tillbaka]


Mats vann guld i fristil