2007-05-13
Rapport från Örebro läns Skidting

Igår lördag var det dags igen för det årliga Skidtinget för Örebro läns skidförbund. Praktiska frågor om DM och tävlingsprogram blandades med information och en viss debatt om framtiden.

Distriktets eldsjäl Johnny Rääf hälsade den lilla skaran närvarande föreningsrepresentanter välkommen och berättade om vårt lilla distrikts stora framgångar i vinter. Det har, om man bara kollar till resultaten, varit en supersäsong; VM- och JVM-representation, finalplats i världscupen, SM-medaljer och första JVM-guldet någonsin. Väldigt skojigt och en positiv kanonstart på skidtinget som i flera år haft en ödesstämning över sig. Johnnys entusiasm smittar gärna av sig.

Johnny presenterade sedan att ÖLSF rekryterat en ny utbildningsansvarig, detta i form av 20-åriga Madeleine från Kopparberg. Hittills har hon dock fått ställa in planerade utbildningar då efterfrågan från klubbarna efter de centrala tränarutbildningarna just nu inte finns. En viss diskussion om man bör anpassa utbudet, eller om man uppifrån kan tvinga fram efterfråga, följde. Garphyttan berättade att de jobbar med en egen utbildningsplan för ledare och aktiva, vilket vi i KIF också bör ta fram i takt med att vår ungdomsverksamhet utvecklas.

Utbildning stod även i fokus då en kille från Örebro läns idrottsförbund informerade om deras egenproducerade nya samtalsmaterial, en pärm med allt från väldigt grundläggande träningslära för barn till värderingsfrågor som dopning, regelmoral och kost. Materialet skickas ut under våren och kan användas som en del i en framtida utbildning/studiecirkel.

Robban Erixon som lyckosamt lotsade USM i Garphyttan i hamn redogjorde innan lunch tillsammans med Dick Lager, båda Garphyttans IF, om arrangemanget både utifrån egna upplevelser och tankar och utifrån utvärderingar från ledare och deltagare. De såg hur viktigt för det totala intrycket som bra ljud, goda hamburgare, glada p-vakter, bra speaker, bra ceremonier mm är.


Tävlingsprogrammet 2008 avhandlades efter lunchen. Programmet ser mycket bättre ut än fjolårets program. DM, som går samlat 13-20 januari, krockar inte med andra mästerskap. Därtill har Lång-DM tillkommit vilket avgörs i Wadköpingsloppet.

På fjolårets Skidting lades förslag om att läger ska arrangeras av föreningarna som bjuder in övriga klubbar istället för att förbundet ska ha en egen organisation för detta. Så blir det nu. Karlslund fick frågan om att hålla i en träningshelg i oktober (troligen 13-14/10) på hemmaplan öppen för alla distriktsåkare. Därefter kommer Garphyttans organisation att hålla i ett öppet Idreläger kring månadsskiftet november-december. Idrelägret gäller i första hand ungdomar.Skrivet av: Johan Kask


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Skrivet av: Visitor779 Inlagt: 2007-07-13 kl 12:41
I have visited your site 287-times
[Tillbaka]