2007-01-28
Petter tog jättekliv mot VM - Chockvann prologen!!!

Idag har Petter kört Världscupsprint i Otepää, Estland. Det är första gången någon från Karlslunds IF eller Örebro län deltar i en världscuptävling utanför Sverige.

Banan i Otepää var en tuff klassisk bana med två ordentliga stigningar. Petter körde sin vana trogen enbart på stakning utan fästvalla.

Detta visade sig vara utmärkt i kvalet som Petter vann! Dock blev motståndet i kvartsfinalen mycket hårt. Petter var först ut ur stadion och hade länge ledningen. Sista backen var lång och Petter släppte ledningen med hopp om att kunna trycka sig om i nedförsbacken och på upploppet.

Men han hamnade väl långt bak, som femma, i utförskörningen mot målet. Nu visade Petter sina utmärkta spurtegenskaper, lyckades spurta ned Axel Teichman och slutade 4:a.

Tyvärr gick Petter inte vidare på tid då en annan kvartsfinal gick något snabbare.

Petter berättar per telefon att kvalet kändes toppen och att han också hade massor av krafter i kvarten. Men han vågade inte riktigt gå helt på max i stora backen upp av rädsla för att inte orka in, men då blev det istället en för dålig position in på upploppet. I efterhand borde han kanske valt liten annan taktik, berättar han, men han hälsar alla hemma att han är supernöjd.

Dagens knock-out-insats i kvalet imponerade stort på på TV:s kommentatorer såväl som på landslagsledningen.

Petter berättar att han efter dagens lopp har blivit uttagen till i första hand landslagets uppladdningsläger i Österrike dit de avreser redan på måndag. Han har därmed tagit ett jättekliv mot VM.

Nu återstår att se om Petter får åka VM-loppet. Banan i Sapparo är en flack bana där Petters urstarka stakningsegenskaper bör passa som handen i handsken. VM-laget tas ut i veckan.

Friskt satsat Petter! Man lever bara en gång!

Livesändning:
9.50 Petter har vunnit kvalet! Grymt!

9.59 Övriga svenskar som är vidare är Emil Jönsson och Thobias Fredriksson.

10.02 Petter får en hård kvartsfinal, Axel Teichmann Nikolai Pankratov Janusz Krezelok Jens Arne Svartedal och Lauri Pyykonen.

10.29 Norskorna ser ut att ha grymma skidor. Återstår att se om de norska herrarna också har bra skidor.

10.39 Petter startar sin kvartsfinal.

10.43 Petter 4:a spurtade ner Teichman på upploppet. Petter stakade, friskt satsat på en tuff bana. Oerhört tuff kvartsfinal.

10.52 Petters främsta rival om plats till VM, Emil Jönsson, vann sin kvartsfinal.


Uppdaterad av Johan EricssonSkrivet av: Gustav Widar


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Skrivet av: Johan Inlagt: 2007-01-28 kl 20:56
NA skriver om Petter.. www.na.se/artikel.asp?intId=1105178

Skrivet av: Erik Malm Inlagt: 2007-01-28 kl 17:16
Grymt Petter !!
[Tillbaka]