2007-01-06
Tävlingsrapport Matsboloppet, Älvdalen

Mats 1.96 Carlberg och Petter Dalken Myhlback kände sig båda taggade för uppgiften inför dagens lopp 7,5 km klassiskt med parstart. Förutom våra två hjältar var det ytterligare 33 H21:or som kände sig kallade till uppgiften.

Efter en seg förmiddag med lite vallning och tv-tittande fram till start kl 14 gick loppet i rasande takt.

Petter (som inte otippad vallade med Rex) öppnade inte lika stenhård som han först tänkte, utan la upp loppet bra för att precis orka hela distansen. En liten ledning efter 2,5 km närmast före Erik Eriksson, Mora, och Jimmie Johnsson, Orsa, förbyttes efter 5 km till en andraplats, 10 sek efter Erik. På sista 2,5 km hittade han nya krafter och avslutade i sprintfart. Idag räckte det inte helt till seger, men det blev en andraplats 3,4 sek bakom Eriksson som vann. Jimmie Johnsson trea.

Petter var nöjd med känslan och jag tror han blir grym på SM som börjar nästa lördag!

Mats Carlberg öppnade starkt och tog rygg på startparkamraten Niklas Jakobsson, Mora, en bra bit ut på första varvet. Sedan hittade Mats en egen rytm och varvade med goda vibbar efter 2,5. Andra varvet blev dock lite sämre, utan att vara dåligt. Han tappade lite tid mot sina hårdaste konkurrenter, men avslutade sedan med en rökare på tredjevarvet. Idag räckte insatsen till en tjugondeplats, ca 3 min efter Petter.

Mats hälsar att han är nöjd med kämpainsatsen, men att han borde bli hårdare psykiskt i mitten på lopp. Imorgon ges nästa chans, 10 km skejt på samma bana.

Jag noterar också att Garphyttans Adam Karlsson gjorde ett praktlopp med en imponerande femteplats i hårdingklassen för pojkar 16 år. Kul med en sån talang i länet inför USM som går i Ånnaboda senare i vinter.

Om det kommer resultatlistor kommer de antagligen på länken nedan..Länkar:
Resultatsida för IFK Hedemora


Skrivet av: Johan Kask


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Skrivet av: stefan Inlagt: 2007-01-07 kl 22:17
Bra kört båda två! Här finns resultat för söndagen också. www.domnarvet.com/skidor/bergeboloppet/2007/resultat.pdf

Skrivet av: Kia Inlagt: 2007-01-07 kl 21:44
Härligt jobbat grabbs!!!

Skrivet av: widar Inlagt: 2007-01-06 kl 20:39
Kul, Petter och Matz. Kör hårt imorgon!!!
[Tillbaka]