2006-10-15
Träningshelg Torsby 14-15 oktober

Medan normala människor sov sin efterlängtade sovmorgon, gav vi oss iväg i den becksvarta morgonen. Klockan var strax efter sex och målet var Torsby (med vissa loopar för Vintrosa och en liten utflykt mot Arvika). På plats på parkeringen utanför skidtunneln några timmar senare inser vi att fler personer fått samma idé. Det visar sig senare att det är besöksrekord i tunneln denna dag.

Första passet går bra alla människor till trots. Imponerande hur många själar tunneln sväljer. Carlberg, Klas och Myhlback kör skejt. Vi andra testar klassiskt. Malm skriver för alltid in sig i Kif-arnas historiebok då han (förutom att ramla tre gånger) citat Persson ”använde mer valla på skidorna på ett pass än vad jag gör på flera månader”.

Under lunchen försöker Norse äta lika många potatisar som Carlberg och till allas vår förvåning lyckas han – nästan.

Eget hus
Vi drar vidare till Vägsjöfors Herrgård som ligger vackert vid sjön Brocken ett par mil norr om Torsby där vi ska bo. På plats får våra rum och passar på att vila oss en stund (eller försöker i varje fall tills barska föreståndartanten tittar in och drar i gen dörren allt vad det går). Vi bor i ett eget hus tillsammans med två yngre norska skidskyttar, varav den ena visar sig vara den tjej som tryckte upp Carlberg i cementväggen när hon ramlade i tunneln. Carlberg ramlade däremot självklart inte (åtminstone inte vad han sa till oss andra).

Framåt tretiden är det dags för pass två, klassiskt. Denna gång vet vi vad vi ska ha under skidorna. Det är ”sockrigt” i spåren efter alla besökare och nog känns förmiddagens pass lite i kroppen. Något färre åkare nu, men fortfarande möter vi folk, passerar och passeras av folk hela tiden (inklusive en och annan känd från tv). Efter vältjänt förvärv längtar vi efter duschen – som såklart är iskall… tur att det fanns en varm bastu i varje fall!

Tillbaka i herrgården är det dags för middag. Vi (mest Jimpa) skrämmer i väg norrbaggarna till sitt rum och kokar pasta för en hel armé. Persson knäcker nästan Klas i matintag.
Därefter beger vi oss till Myhlbacks svärisar på fika. Den trevliga kvällen avslutas med att Petter visar sin talang som försäljare och vips har Klas fått tag i det han saknar – bra klassiska lagg.

Team peak anländer
Söndag morgon är gäng Persson på hugget och försöker få frukost tidigare än det serveras.
Åter på plats i Torsby har team Peak anslutit till kif-gänget. Danne och Antoni har dagen till ära klätt sig i likadana kläder. Mycket effektfullt!

Kif dominerar givetvis tunneln (näst efter alla norrbaggar då). Klas inser att han har hittat sitt guldpar skidor och lyser som solen. Carlberg testar exakt hur fort det går att åka (åtminstone i två varv), Erik åker, åker - och åker skejt på Petters lagg (och vi undrar i vårt stilla sinne hur mycket ljumskarna kommer att kännas i morgon), Norse provar också skejt efter att ha kört klassiskt till en början. Myhlback och Danne kör lika lekande lätt som alltid och Persson och Jimpa kör hårt som vanligt. Själv är jag nöjd när jag kan hänga på två fjortonåriga (?) killar från Norge. De blev minst lika förvånade som jag! Antoni då? Jo, han kör så att trugorna ryker!

Åter dags för mat och för några av oss avslutas helgen härefter med hemfärd medan resterade tappra själar återvänder för ett avslutande pass. Reisletier själv passade såklart på att visa sin alltid lika smidiga sida genom att krossa lite glas (en kifare passerar ju ingen obemärkt som ni vet)!

Sammanfattningsvis kan väl sägas att det var en bra och givande helg träningsmässigt. Gott att vara på snö så tidigt. Härlig träningsvilja och god stämning också bland såväl rutinerade rävar som ny(tända) stjärnor! Fler resor blir det givetvis till dimman i Torsby framöver.


Vi minns:
• Malms skidor (mest valla vinner?)
• Perssons ljusblå, Mylbacks randiga och Klas glansiga
• Carlbergs sämsta och bästa
”Det värsta med första passet på ett läger är att man vet att man har en j-a massa pass kvar”
”Det bästa med läger är att man får äta chips och creme fraiche FÖRE maten”
• Jimpas pastakokning – hur mycket pasta får man i en liten kastrull?!
• Carlbergs min
- när han glider runt i de SVARTA madshuspjäxorna
- när han inser vilka bra skidor som Klas har köpt, som kanske kunnat vara hans

 • Dannes och Antonis entré i likadana tröjor. Vi undrar fortfarande vem som ringde vem och kom med förslaget.


 • Fler bilder hittas i fotogalleriet.  Skrivet av: Kia Lagerqvist


  Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

  Skrivet av: Jimpa Inlagt: 2006-10-17 kl 09:20
  "Visst är vi lika ? Kom igen nu, gissa! Är det Bill eller jag som är Bull ?? " :-D (Pelle Svanslös)

  Jag tackar alla för helgen som gick, och du Kia, det här gjorde du inte för sista gången. Kanon !

  Skrivet av: Kia Inlagt: 2006-10-16 kl 15:41
  El Cornel>>Ha, ha ja ni såg ut som Bill & Bull också! Underbar entré som sagt!

  Skrivet av: El Cornel Inlagt: 2006-10-16 kl 15:14
  Kia>> Bra reportage!! ang Team Peak så var det en ren tillällighet, vi asgarvade när vi såg varandra utanför Antonis lya. Likadana tröjor!!! Tur att det var Peak i alla fall! Vi kände oss som Bill 0 Bull...

  Skrivet av: Lena Inlagt: 2006-10-16 kl 08:33
  Strålande reportage Kia!

  Skrivet av: Johan Inlagt: 2006-10-16 kl 08:19
  Bra reportage!

  Skrivet av: stefan Inlagt: 2006-10-16 kl 07:32
  Där missade man något, men gud vad skönt det var med sovmorgon.

  Skrivet av: Lilltroll Inlagt: 2006-10-15 kl 22:31
  Härligt Kia:)

  Skrivet av: Persson Inlagt: 2006-10-15 kl 21:33
  Det var en bra berättelse
  [Tillbaka]


  Kif-gänget i Torsby. Malm, Jimpa, Carlberg, Klas, Norse och Persson.