2006-04-01
Karlslundare ny nordisk chef på skidförbundet

För en tid sedan meddelande Anders Bergström att han lämnar sin tjänst som nordisk chef på skidförbundet.

Arbetet skall ha varit mycket tidskrävande, varför denna tjänst troligtvis kommer att delas av två personer. Under den pågående SM veckan i Boden/Luleå har det florerat flera rykten om vem eller vilka som skall vara aktuell för tjänsterna.

Enligt initierade källor på skidförbundet skall Karlslunds egen Roland Fjellström vara aktuell för tjänsten. Roland har gjort sig känd som en erkänt duktig tränare till elit skidåkare som Fredrik Persson och Daniel Cornelius. Ett bevis för detta är Fredriks första SM guld tidigare i veckan. Att Roland dessutom är engagerad på gräsrotsnivå i Karlslunds IF skall ha ansetts mycket positivt. Roland som har en gedigen arbetslivserfarenhet anses vara den kugge som skidförbundet efterfrågar. Han kommer at fungera som en viktig länk mellan sponsorer och tränarna på fältet.

Örebro läns skidförbunds ordförande Johnny Rääf säger i ett uttalande att detta är ett vikigt steg för utvecklingen av längdskidåkningen i Örebro län. Han hoppas på en närmre kontakt med skidförbundet centralt.

Om Roland tillträder tjänsten på skidförbundet förväntas han leda svensk skidåkning till nya framgångar i Vancouver 2010. En ytterligare viktig uppgift skall vara att öka trafiksäkerheten för skidåkare. Skidförbundet skall enligt uppgift verka för inskränkningar till samernas möjlighet till vinterbete för renar, i närheten av vägar. Detta för att om möjligt öka säkerheten för skidåkare som reser till och från tävlingar i norrlands inland.

Det råder för närvarande stor osäkerhet om sprintlandslagets tränare Ola Rawald kommer att fortsätta nästa säsong. Om han inte gör det kan det öppnas en dörr för ytterligare Karlslundare i landslagsledningen. Källor på skidförbundet tycker att det är för tidigt att gå ut med namn, men personen i fråga skall enligt uppgift ha gedigen internationell erfarenhet som tränare.

Om dessa nya tillskott i skidförbundet kommer att leda till att åkare från Karlslund tar plats i landstruppen återstår att se. Förbundskaptenen Inge Bråten skall enligt uppgift ha uttryckt stor oro över den stora mängd spinning som tränas bland klubbens medlemmar.Skrivet av: Gustav Widar


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Skrivet av: Lilltroll Inlagt: 2006-04-02 kl 18:19
Haha fan va bra widar:)

Skrivet av: Inlagt: 2006-04-01 kl 17:05
kan även va 1:a april i dag

Skrivet av: Inlagt: 2006-04-01 kl 15:08
HAHAHA DEN VA BRA:)
[Tillbaka]


Ny sprint tränare?


Ny chef?