2006-03-05
Björklund tog herrarnas Dalahäst 2006

Mats Carlberg och Janne Toivanen, som ifjol var sa fint framme som 85:a lite i skuggan av Stora Knats 35:eplats, lag i inledningen av loppet med pa placeringar kring 200-250. Janne fick dock ett for mig okänt problem och tvingades bryta i Risberg.
Carlberg bet dock ihop och kämpade, även om dagsformen inte riktigt var karriärens bästa.

Bakifran borjade efter Evertsberg Bengt Bjorklund att stadigt narma sig Mats. Bengt som startade forsiktigt fick upp rejal fart och i kontrollen i Eldris med 9 km till mal var Mats infangad och slutkord. Men som vanligt gav han aldrig upp utan fightade sig imal for elfte (12:e?) raka Vasaloppet.

Stefan "Steffo" Aronsson gjorde ett val disponerat Vasalopp och forbattrade sin fjolarsplacering med 404 placeringar till en 534:e plats, vilket var tredje Karlslundare.

Gustav Widar lyckades koppla bort norska och tyska landslagstjejer ur tankarna och gled med latta stavtag imal med god marginal till spinningkungen Niklas Fransson, Lilltroll, som blev femte klubbmedlem i arets Vasalopp.

Vad betraffar hogt tippade Ari "Finsk Sisu" Hyvönen fick han ta sin mats ur skolan vid Smagan. Vadan detta beslut fortaljer inte Vasaloppets resultatservice. Kan den indiska buffén som han intog rikligt av pa fredagen ha spokat?

Resultat (i topp1000, herrar)
350 Björklund, Bengt Karlslunds IF 05:16:53
411 Carlberg, Mats Karlslunds IF 05:21:21
534 Aronsson, Stefan Karlslunds IF 05:29:30
633 Widar, Gustav Karlslunds IF 05:34:47
812 Fransson, Niklas Karlslunds IF 05:41:59

ps. Enligt sakra kallor tappade Niklas Fransson aka Lilltroll kontakten med Widar i ett tidigt skede da Lena och Brolin hade slut pa vatten och var lite varma. Lilltroll som alla vet ar en snall och omtanksam kille stannade och fyllde pa flaskorna och servade med svala handdukar.Skrivet av: Johan Kask


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Skrivet av: widar Inlagt: 2006-03-06 kl 16:55
Johan >> Trevlig och informativ artikel från andra sidan jorden. Så
extremt lätta stavtag var det inte under loppet. Att jag kunde stå
upprätt i evertsberg är ett litet under. Spinningtroll gjorde ett bra
lopp, men jag kommer aldrig att släppa om honom i en
skidtävling...

Skrivet av: Lilltroll Inlagt: 2006-03-06 kl 09:54
Johan, du har så rätt.. är en omtänksam kille och självklart var jag tvungen att stanna till och ringa hem till Lena och Brolin och kolla så att de hade det bra i soffan framför tv:n. Samtidigt så stod ju Widar i 1:an och jag i 3:an så då tappade man ju direkt:)

Nä shit va tråkig Ari, undrade vart du tog vägen?? Trodde jag skulle få se dig i spåret... Det är rätt, nu ser vi fram emot nästa år!!

Skrivet av: Finsk sisu(?) Inlagt: 2006-03-05 kl 20:45
Många gjorde härliga insatser! Ingen nämnas eller glömmas... men:instämmer i att spinning kanske ändå ger!

För min del visade sig den indiska buffén ge ödesdigra konsekvenser. Med ett par extra kilon blev promenaden från bilen till starfållan för svår, halkar till och foten får de här extra kilona på sig..... Precis hemkomen med ett gipspaket som ska hänga med i sex veckor. Tungt men längtar redan till nästa säsong!

Vi ses på tidig barmarksträning!

"Fet-fot"
[Tillbaka]