2004-01-06
Samuel, Mats, Johan och Sara slamtiltade på DM

Guld, Guld, Silver och Silver blev resultatet på dagens DM-sprinttävlingar vid Åsavallen i Mullhyttan, då våra åkare slamtiltade konkurrentarna likt ett söndertrasat flipperspel.

Mats tog guldet i seniorklassen och följdes mycket övverraskande av Johan på silverplats. En heroisk kvalinsats bäddade för den skrällen. På tredje plats hittar vi den alltid mer eller mindre starka Torben Malm Garphyttan. Finalen var för Carlbergarns del kassaskåpssäker efter att han prejat upp Ericsson i lingonriset strax efter start. Denne lyckades dock ändå med ett, fortsättningsvis, mer taktiskt linjeval och några ryck sträcka benet över mållinjen som mycket nöjd silverherre.

I damklassen var Sara osäker på att starta, men när startskottet small skidade hon iallafall iväg. En bra tid i kvalet blev det, där avståndet till dagens segrarinna, Elin Helmersson, inte var så stort vilket Sara var mycket nöjd med.

Juniorparveln Samuel stressade sig igenom kvalet och hade flertalet sekunder upp till rivalen Kullberg, Garphyttan. I finalen visade han dock att, snabbast är röd, som vi glatt säger i KIF och skar mållinjen som distriktsmästare.

DM avgjordes som en del i "Trettondagssprinten" vilket möjliggjorde deltagande för åkare från andra distrikt. Dagens snabbaste tid noterades av rullskidvärldsmästaren Daniel Cornelius, Ragunda IF, boende i Örebro.

Arrangörerna i Mullhyttans IF hade gjort ett mycket bra arbete med att i ordningsställa en teknisk och välpreparerad bana på natursnö vid Åsavallen i Mullhyttan. Omkring 85 åkare kom till start.

Nyheten skriven av Mats och Johan

2004-01-06Skrivet av: Mats Carlberg


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.
[Tillbaka]