2005-11-20
Tråkig olycka i Kiruna!

Igår kväll, läs lördag, hände det som inte fick hända. Danne halkade på ett trappsteg och slog knät ur led. Efter ambulanstransport till akutmottagningen i Kiruna tillbringades halva natten där. Knät undersöktes och fixerades med gips. Läkarna kunde konstatera att korsband och ledband var intakta. Dock osäkert hur det står till med knäskålen.
Danne kunde dock koppla av på sjukhuset med boken Aj! eller när jag hamnade på sjukhus.
Efter några tilmmars sömn åkte vi idag tillbaka till akuten för att tömma knät på blod.
Danne kommer att avbryta lägret imorgon och resa hem till Örebro för specialistbehandling.

Mats körde idag sprint fristil. Han lyckades inte gå vidare till finalerna. Är dock nöjd med sitt resultat då det ger FIS poäng och högre raking i senare tävlingar i vinter. Mats kommer stanna kvar här i Kiruna på läger under veckan.Skrivet av: Gustav Widar


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Skrivet av: Andreas Geschwind Inlagt: 2005-12-28 kl 14:51
Tjena Danne. Hörde av mor din att du gjort dig illa och tänkte skicka en liten hälsning att du skall krya på dig. Vet att det känns jobbigt just nu men när du blir starkare kommer det säkert kännas bättre och det blir skönt att komma igång med träningen igen. Ha det bra tills vi ses, krya på dig!

Andreas Geschwind- Mia widegren

Skrivet av: Janne Inlagt: 2005-11-27 kl 14:53
Fick just höra om olyckan. fan va synd men du kommer säkert tillbaks snart krya på dig.

Skrivet av: Danne Inlagt: 2005-11-25 kl 16:32
Tack allihopa för att ni bryr er om mig o min skada! det värmer verkligen när man får lite uppmuntrande ord! Tack även KIF för den fina blomman som jag fick idag!!! Har kännts rätt tungt sista dagarna, man blir ju knasig av att ligga inne när man är van att träna 2 pass om dan. Häromdan hoppade knäskålen fel igen helt oprovocerat när jag låg i soffan o glodde på film,(Smärta!) tillbaks till ruta ett typ. Berodde väl på att knät är så svullet o instabilt. Blir ju lite desperat, hoppas att Nordström väljer att gå in i knät så fort svullnaden gått ner! Enligt vad jag läst på internet i dagarna så rekommenderar man artroskopi när knäskålen hoppar fel så lätt och när man har lösa benfragment som jag har. Tack o lov har jag i alla fall lyckats komma till Sjukgymnast Benny Frisk! Han är KUNG! Har varit där 2 besök och han har redan fått ner svullnaden rejält. Han har även fixerat knäskålen genom tejpning så det känns lite stabilare nu! Ska till Benny igen på måndag. Tur att jag hamnat hos honom, han har hjälpt mig en hel del genom åren!

Ha en trevlig helg allihop!
Danne.

Skrivet av: Storebror Inlagt: 2005-11-25 kl 14:59
Hej Lillebror!
Jag tänker på dig och är så ledsen att detta hände just nu. Jag vet att du kommer friskna till snabbt och snart får jag skrika i spåret eller framför TV-n igen!

Hör av dig!

Storebror Tony

Skrivet av: Carolina (Barthelson) Hensley Inlagt: 2005-11-24 kl 14:19
Laste pa skidsport om olyckan. Sa trist Danne! Hoppas pa snabb battring. Har sjalv brutit armen i nov. (halkat pa isflack)och tavlat igen i slutet av januari, men det var forstas college i USA och inte riktigt samma motstand...Lycka till!

Skrivet av: Tor Inlagt: 2005-11-23 kl 17:31
Tråkigt att det skulle gå så! Låt dig inspireras av Kajsa B:s snabba och stålande comeback. Lycka till med rehabiliteringen och den alternativa träningen!
Finlandssvensken

Skrivet av: Lena Inlagt: 2005-11-23 kl 16:00
Tråkigt Danne, vi håller tummarna att det blir en kort skadeperiod.

Kämpa på Mats! Kul att du hittat gnistan igen :-)

Skrivet av: Christer K Inlagt: 2005-11-23 kl 07:48
Bedrövligt ,precis innan säsongen till råga på allt. Hoppas på snabb rehab, så vi får följa dig i skidspåren igen.

Skrivet av: Klas Inlagt: 2005-11-22 kl 10:16
Riktigt trist. Jag vet hur det är att få säsongen spolierad på ett trist sätt. Men du kommer igen!

Skrivet av: AndersE Inlagt: 2005-11-22 kl 09:35
Danne>> Det är i stunder som denna som en idrottsmans vilja testas maximalt. Ytterst hänger det givetvis på Dig själv, men Du vet att vi är många som stöttar och hoppas att Du ska ta Dig igenom även denna prövning, med en ännu starkare vilja. AE

Skrivet av: Dick Inlagt: 2005-11-21 kl 22:26
Vi nåddes av den tråkiga nyheten under kvällen. Fan, är den spontana kommentaren. Danne, vintern är lång och det blir en ÄNNU starkare överkropp efter ett kortare uppehåll, hoppas vi i fam. Lager.

Skrivet av: Matthias W Inlagt: 2005-11-21 kl 20:38
Krya på dig Danne, hoppas du snart är tillbaka!

Skrivet av: Lilltroll Inlagt: 2005-11-21 kl 17:39
Fan va tråkigt Danne... Skönt att höra att du inte deppar ner dig utan försöker komma igång så fort som möjligt!! Om du vill får du gärna träna extra på vår bråsterk på gustavsvik (tror inte "delägarna" har något emot det) om du vill ha stakträning vill säga.

Krya på dig så hoppas vi alla att du snart är i spåren igen!!

Skrivet av: Danne Inlagt: 2005-11-21 kl 15:17
Tack för alla värmande ord! Har precis kommit hem till min lägenhet och ska vila ut efter resan. Det är konstigt hur allt kan förändras på ett ögonblick, man utsätter kroppen för sån extrem belastning i sitt idrottande och så kan en liten isfläck förstöra allt på en sekund! Tack o lov är jag inte typen som gräver ner mig och deppar för mycket utan måste se framåt hur jag ska bli bra så fort som möjligt. Tyvärr ringde de från Kiruna Lasarett under e.m. och meddelade att de hittat lösa benbitar och benfragment på röntgenplåtarna vilket inte var vad jag hoppats på! Ska prata med Ulf Nordström ikväll för att utvärdera hur den närmsta tiden kommer att se ut. Han är ju en extremt skicklig idrottsläkare så jag hoppas att det ska gå fort att åtgärda det som krävs. Känns givetvis väldigt tungt eftersom allt flytit på så bra under hösten och träningen gått extremt bra! Har hela hösten kännt att kroppen svarat bra och har haft en riktigt hög målsättning inför säsongen totalt sett. Får verkligen hoppas att jag snabbt kan vara igång med alternativ träning. Vägrar ge upp säsongen redan!!!
Uppdaterar info så fort jag vet vad som är på gång.
Strongt av Mats att stanna kvar o träna ensam i Kiruna! Han har verkligen hittat fokus o flyt känns det som!

Danne.

Skrivet av: Magnus Nilsson Inlagt: 2005-11-21 kl 13:22
Krya på dig ! Det får väl bli stakträning ett tag antar jag.

Skrivet av: Johan Inlagt: 2005-11-20 kl 20:14
Trakigt. Krya pa dig Danne!

Skrivet av: Persson Inlagt: 2005-11-20 kl 19:26
Vilken otur. hoppas det inte är nån allvarlig skada, kämpa på så är du i spåren snart.

Skrivet av: Stefan Inlagt: 2005-11-20 kl 19:22
Danne>>Jag lider med dig. krya på dig!
Mats>>Bra jobbat och kör på ordentligt i veckan.
[Tillbaka]