2004-04-01
Mats uttagen till landslagets träningsgrupper

Sent igår kväll fick vi glädjebudet om att Mats kvalificerat sig till en av landslagets träningsgrupper inför 2004.
Det är mycket stort och en riktig milstolpe i föreningens historia. Vi har inte haft någon landslagsåkare sedan Elmo Soovik representerade det svenskestniska ungdomslandslaget i Izvestia-loppet i Kazan, en ungdomstroffè som motsvarar vår svenska "Kalle Anka cup", i slutet av 1960-talet.

Naturligtvis rör det sig inte om någon av de etablerade trupperna utan den nystartade s.k "Sydsvenska utmanargruppen 2006". Som syftar till att lyfta fram de som har haft svårt att ta det där viktiga sista steget mot eliten.

Träningsgruppen Mats är aktuell för kommer att tränas av den gamle kämpen Lars Hålands yngre bror, Gert Håland. Gert kommenterar uttagningen av Mats så här i ett pressmeddelande från "svenska syd 2006":
-Mats har en bra teknik. Men det behöver till en attitydförändring. Det måste bli slut på spex och "spela allan"-fasonerna och lite mer av det gamla DDR i honom.
Håland menar vidare att vissa produkter från den Östyska eran kan komma att bli mycket värdefulla i jakten på livstids berömmelse, eller som ett första steg; två års berömmelse!

Lägerstarten kommer att äga rum på en höghöjdsglaciär i de Österikiska alperna och ditt hälsas samtliga journalister välkommna med ett stort "kom och se mig träna på glaciären"-erbjudande. Detta för att se effekterna av den hårda träningen som kommer pumpas in i kroppen.
Mats har inte gått att nå för en kommentar utan är för tillfället och samtalar med sitt medium i Bonn om hurvida det är värt att ge denna satsning en chans då den finska skidpressen kommer ägna spaltmeter åt att svartmåla den svenska lågbudgetsatsningen och antyda att det rent av skulle finnas rent mjöl i påsarna samt ett rejält träningskunnande bakom den tilltänkta formtoppen.

Satsningen kostar, om Mats tackar ja, föreningen ca 100 000 kronor, men ordförande Åke Karlsson hälsar från styrelsens årliga "affärsresa" till Cypern att han hoppas att den nya skidstadion i Karlslund ska generera de pengarna i form av souvenirförsäljning. En speciell shoppingkasse, KIF-kassen, kommer att lanseras lagom till sommaren, och en ny värdemeny på Shanghai - "fem små vallor", där 5 kr går till föreningen.

Stadion beräknas stå klar till DM-stafetten den 7 februari då Örebro kommun inviger nybygget med pompa och ståt.

Skidstadion finansieras av ett tyskt byggkonsortium och kommer när det står färdigt att hyras av Örebro kommun för en större peng på 25 år. Föreningen är andrahandshyresgäst och vi är förbundna att betala hyra till kommunen när vi har råd eller lust att betala enligt ett nytt lokalt prejudikat.


Mer läsning: Ja till nytt plastspår i KarlslundsskogenSkrivet av: Johan Kask


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.
[Tillbaka]