2005-03-02
Rapport från Skejtvasan

Idag kördes Skejtvasan - Vasaloppet i den fria stilen - 30 km mellan Oxberg och Mora.

Det blev en mycket fin skiddag i kallt och blixtrande klart vinterväder. Lite rädda var vi när termometern på väg upp visade 25 prima minusgrader, men fram till starten vid klockan 12:00 var lufttemperaturen uppe i -12.

Karlslunds IF var representerade av Daniel Cornelius i tävlingsklassen och av Daniel Forsberg och Tomas Hammar i motionsklassen.

Snabbast av de tre åkte Cornelius. Danne var under loppet aktiv i tätklungan och var vid flera tillfällen uppe och drog.

Det blev en, för eliten, behaglig resa i omväxlande tempo fram till 6 km kvar. Väl inne i Hemusterrängen, vid Långlet, drog norske landslagsmannen Remi Andersen upp ett hiskligt tempo som klungan med någon kilometer kvar förmådde jobba ikapp. Till Moraparken med 1 km kvar kom en utdragen, men samlad, 21-mannaklunga anförda av Andersen och med Fredrik Persson och Daniel i vinnarslagläge som 2:a respektive 3:a.

I den följande, mycket rafflande, spurten över smala gatan i Mora lyckades Fredrik Östberg, Falun-Borlänge, kasta sig fram till segern. Persson blev tvåa och Danne stred tappert mot mjölksyran och många duktiga spurtare. Han blev nia.

Även Daniel Forsberg var relativt nöjd med sitt lopp.Länkar:
Karlslunds IF resultat Skejtvasan


Skrivet av: Johan Kask


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Skrivet av: Lena Inlagt: 2005-03-02 kl 22:56
Stort GRATTIS Danne! Suveränt!

Skrivet av: widar Inlagt: 2005-03-02 kl 22:20
Succé, Grattis Danne!
[Tillbaka]