2005-02-23
Vasaloppsspåret snötäckt - Öppet Spår körs planenligt

Under tisdagen fattades besluten att köra Öppet Spår och StafettVasan enligt planerna.
- Vi har täckt hela spåret med konst- och natursnö, säger banchef Kjell Johansson som arbetar hårt den senaste månaden för att få riktigt bra åkbara spår inför Vasaloppsveckans start på fredag.

Hela arbetet med att täcka Vasaloppsspåret med snö denna snöfattiga vinter har tagit en månad och kostat arrangörerna ca 5 000 000 kronor. Totalt har 100 000 m3 snö, både konstsnö och natursnö lagts ut längs spåret.
- Idag kan vi konstatera att vi kan erbjuda riktigt fina spår hela vägen, fortsätter Kjell Johansson. Det har också snöat ordenligt de senaste dagarna så naturen har gjort sitt för att hjälpa till.

HalvVasan som går av stapeln på måndag, startar i Oxberg och kör i mål i Mora med en delvis helt ny bansträckning har också fått klartecken från banansvariga.
- Vi kommer dock att göra ytterligare en ”snösväng” i HalvVasaspåret, säger generalsekreterare Rolf Hammar. Detta för att garantera en riktigt hög kvalitet på spåren för de 2000 anmälda HalvVasaåkarna. Vi kommer att med hjälp av lastbilar och traktorer köra ut mer snö vilket tar 1-2 dagar och medför en extra kostnad om ca 100 000 kronor.

SkejtVasan som är ett lopp över 30 km fri stil mellan Oxberg och Mora körs också helt enligt planerna. Sträckan Oxberg – Mora har stått färdig i flera dagar. På fredag körs det första loppet i Vasaloppsveckan, KortVasan på just den sträckan. Följt av TjejVasan på lördagen.

- När det gäller själva Vasaloppet söndagen den 6 mars så är vi överens om att under rådande förhållanden så kommer loppet att köras , avslutar Kjell Johansson och Rolf Hammar.

Artikeln hämtad från Vasaloppets hemsidaSkrivet av: Lena Sannerholt


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.
[Tillbaka]