2005-02-20
Hemmaseger - efter 37 års väntan

Efter en hård veckas kamp mot vädrets makter kunde på söndagen Wadköpingsloppet, tillika final i årets Svenska Långloppscup - Madshus cup arrangeras.

Segrade i herrklassen gjorde Daniel Cornelius från arrangörsföreningen Karlslunds IF, vilket faktiskt var första gången som någon från oss vann. Stort grattis till Danne!

I damklassen vann Carina Lagerlöf från Sälens IF som därmed säkrade segern i Madshus cup.

De 350 deltagarna bjöds på en slinga som mätte knappa 12 km och som kördes tre varv.

Omdömena kring denna reservbana var mycket positiva från deltagarna som lidit sig genom en snöfattig vinter.

Långt in i loppet hängde en tremannaklunga ihop i täten. Cornelius hade då sällskap av Rickard Andersson, segraren från Hornbergsloppet och tillika slutsegrare i årets långloppscup, och 2001 års Wadköpingsloppssegrare Magnus Hedlund, Granbergsdals IF. Andersson vann de båda spurtpriserna utmed banan, men fick till slut ge sig i en upploppsstrid med Cornelius om segern. Hedlund släppte med milen kvar, men klarade tredjeplatsen före starkt avslutande Tryggve Malm, Garphyttans IF.

Även damklassen blev mycket spännade. Sälens Carina Lagerlöf öppnade starkt och gick tidigt ifrån konkurrenterna. Lagerlöf vann klart det första spurtpriset, men på slutet av det andra varvet av tre tog Linda Hasselqvist, Hudiksvalls IF, in tid och vid det andra spurtpriset skillde endast 40 meter mellan dem. Lagerlöf hade dock en växel till och drygade ånyo ifrån på sista varvet och gick imål 50 sekunder före Hasselqvist på andra plats.

Fjolårets segrarinna Susanne Hedlund, Granbergsdals IF, kom i år på tredje plats besegrad med drygt tre minuter av Carina Lagerlöf som i och med segern säkrade segern i Långloppscupen denna vinter.

I herrar motion åkte Martin Holmberg från Sundbyberg fint vilket också räckte till totalseger i Långloppscupens motionsklass.

Tack alla för detta år! Välkomna åter vintern 2006!

Resultat finns länkat från Wadköpingsloppets sidor och från föregående nyhet.

Många fler bilder kommer i fotogalleriet.Skrivet av: Johan Kask


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Skrivet av: Johan Inlagt: 2005-02-22 kl 09:25
Stefan och övriga >> Jag får hänvisa alla frågor om seedning till Vasaloppet till Vasaloppets arrangörer. De väljer lopp, sätter gränser och sköter all seedning till sitt lopp själva. Vi har gjort det vi avtalat med Vasaloppet: Betalat deras seedningsavgift, fått klartecken att det är seedningsgrundande och efter loppet skickat resultatlistan.

Kan hända att tiderna inte kommer ut på deras hemsida, men i vilken fall fall som helst måste ni också själva ta med resultatlistan till seedningstältet och få det individuellt prövat där. Så var det t ex 2002 när Wadköpingsloppet endast mätte 23 km. Kan hända att de den gången ville undvika frågor om varför ett lopp som vanns på 56 min fanns med i tabellen. Men räknades det gjorde det!

Skrivet av: Stefan Inlagt: 2005-02-22 kl 08:04
Nu har alla helgens tävlingar blivit kommit med i Vasaloppets seedningstabell utom Wadköpingsloppet!?

Skrivet av: Danne Inlagt: 2005-02-21 kl 20:11
Vill oxå passa på att rikta ett jättetack till alla som slet i veckan för att kunna genomföra tävlingen! Vilket jobb med allt snöskottande! Tycker själv att banan var grymt rolig att köra, varierande och bitvis tuff.

Skrivet av: Henrik Nord Inlagt: 2005-02-21 kl 10:00
Heder åt arrangörerna!

Skrivet av: niklas f Inlagt: 2005-02-21 kl 09:35
Ett stort grattis till Danne och en eloge till alla som hjälpte till att skotta i hop snö så loppet kunde genomföras.

Skrivet av: stefan Inlagt: 2005-02-20 kl 22:00
Roligt att det gick att genomföra arrangemanget så bra och grattis Danne till segern. Tack för i år och så ses vi nästa år igen.
[Tillbaka]