2005-01-31
Grymt bra lopp av Danne på SM

Så kom då årets bästa lopp av Karlslunds Daniel Cornelius. Lägligt nog slog han till på SM, helt enligt Daniels formtoppningsplan.
Distansen var 15 km fristil och jag tror att många som satt bänkade hemma vid TV:n såg Daniel starta tidigt och länge leda tävlingen vid mellantiderna och i mål.

Själv stod jag i skogen och fick nöjet att rapportera till Daniel både en och två och sex gånger att han var i ledningen. Kul!

I efterhand kan man konstatera att han i inledningen av loppet hade en lite mer blygsam placering i listan, men i takt med att konkurrenterna tröttades avancerade Daniel i listan. På sista 5 km tog han tid på mången god landslagsåkare.

En 15:e plats i konkurrens med nationens samlade elitskidåkare är med råge det bästa skidlopp någon från vår lilla förening någonsin presterat. Stort Grattis till Danne!

I skuggan av Daniels kalaslopp åkte även Mats Carlberg starkare och starkare. Efter en försiktig öppning orkade Mats bättre än många konkurrenter hålla öppningsfarten uppe länge. Han mattades först när några kilometer återstod, men orkade komma igen och lägga på en bra spurt sista slingan. Resultat, det blev en 97:eplats av cirka 125-130 anmälda, är klart godkänt för fältets enda heltidsarbetare, även om Mats kan och hoppas på ännu mer den dagen allt slår. Bra Mats!

Sammanfattning av SM-veckan: Kanonarrangemang av arrangörerna, en riktig vinstlott på boendet, trevligt, en 15:e, en 23:e och en 97:eplats, fint väder, bra sammanhållning i laget och stabil coachinsats av Klas Larsson på lördagen (och förhoppningsvis även av mig).Skrivet av: Johan Kask


Kommentarer Nyheten är för gammal för att kommenteras.

Skrivet av: Peiza Inlagt: 2005-02-01 kl 08:37
Grattis killar det var kul och se! Man verkar vara körd i drömsjuan om man snålade in på Danne :((

Skrivet av: Danne Inlagt: 2005-01-31 kl 12:08
Även jag får buga o bocka för ett fint reportage från SM. Vill oxå tacka för alla grattis SMS, mm, som jag fått de senaste dagarna! Kul att det är så många som följer våra resultat! Vill verkligen tacka Johan, Mats o Klas för suverän coaching och laganda! Vi är ett trivsamt gäng som åker runt på tävlingarna och det är oerhört viktigt.(Det blir mycket Vitargo, hårdrock, skratt och ironi!) Angående loppet som sådant så är det roligaste för mig att det var så nära till de framförvarande, härligt att känna att kroppen fungerar och att man närmat sig de bästa. Att det har börjat lossna lite mer för mig i år beror ju till stor del på den hjälp som jag fått av Maestro Roland Fjellström! Han har hjälpt mig att strukturera upp träningen och fått en röd tråd genom hela upplägget! Tack Rolle!! Vill oxå givetvis tacka KIF för all uppbackning som jag får och då speciellt Johan som är en oerhörd tillgång för vår satsning!!

Nu är det bara att ladda vidare och försöka krama ur kroppen allt som finns de närmaste dagarna, veckorna, månaderna och åren!

Mats! Jag är lika imponerad av dig!!! Det kommer lossna mer o mer för dig oxå, är helt säker på det! Så bra och hårt som vi tränat den gångna hösten så tror jag du blir livsfarlig på Vasaloppet i år! Skidor är en ganska grym sport, man kan träna o träna ett helt år och sedan få säsongen spolierad av sjukdomar och skador. Men det är bara att bita i och köra på! Förr eller senare så släpper det alltid. Och du!!! Kom nu inte o säg att du ska lägga av efter denna säsong... för då dj***ar!

Tack o hej/Danne.

Skrivet av: Mats Inlagt: 2005-01-31 kl 11:36
Tack för ett bra reportage Johan!

Tack för ett suverän åkning, Danne. Du är ett as =)!!! Jag är impad som bara F(*pip*)N!!!
[Tillbaka]